1/1

 ÆRESBEVIS TIL JOHN M. 

29. august 2020

Chefen for Den Nordsjællandske Kyst-livredning, John Mogensen, er fredag i forbindelse med den årlige fest som afslutning på livreddersæsonen, hædret med Dansk Svømmeunions æresbevis.

En hæder, som Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem og livredningsansvarlig, Ide Kristine Kromann, stod for at overrække.

 

Ud over involveringen i kystlivrednings-arbejdet hver eneste sommer har John Mogensen været primusmotor for en lang række aktiviteter i relation til Den Nordsjællandske Kystlivredning – herunder børnelivredning, livredning for udviklings-hæmmede og daglig svømmetræning i havet.

Formidler både glæder og farer

Som svømmetræner, livredder og marinebiolog har John Mogensen de seneste to årtier været med til at skabe forståelse for havets mange facetter – både glæder og farer - for børn i lokalområdet.

Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, som selv har været kystlivredder år tilbage, berettede i sin tale om et af sine første møder med John Mogensen tilbage i 1998:

Dedikeret person

- Der på toppen af ét af skurene sad en rolig og dedikeret person, som ligesom fik alle os andre livreddere til at blegne i styrke, ro og pondus. Der sad John. Historien om at du engang tilbage i 90’erne havde reddet tre personer ud af et revlehul og genoplivet den ene og derved sikret, at alle havde det godt efterfølgende, var nok også medvirkende til den respekt vi allerede havde for dig. Også dengang, fortalte Ide Kristine Kromann:

John Mogensen har haft stor betydning for det kendskab og ikke mindst anerkendelse, der er blevet skabt blandt danskerne omkring ikke blot livredningssagen men også svømning i det hele taget, og jeg er stolt over at få lov til at overrække Dansk Svømmeunions æresbevis.

Der findes kun én John Mogensen. He is one of a kind, tilføjede de Kristine Kromann i sin tale.

Livrednings-ambassadør

John Mogensen er leder af kystlivrednings-tjeneste, som gør en forskel i strandbilledet i det nordsjællandske. Og han skiller sig her ud som en enestående ambassadør for den vigtige livredningssag og -tjeneste og har gjort det lige siden 1992, fremhæver Dansk Svømmeunion i motiveringen for tildelingen af æresbevisit.

1/1

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com