1/1

Helsinge: 113 lejligheder klar helt efter plan

14. maj 2019

Boligselskabet Nordsjælland vil have de første lejligheder klar til indflytninghelt efter planen i starten af 2020. Der opføres 113 boliger og de er alle klar til de nye beboere før sommer 2010.  Byggeriet rykker hastig fremad. Derimod er der endnu usikkerhed omkring de 50-60 private lejeboliger, der kan være i etape to på Møllebakken.

Der opføres både ét, to, tre og fire-rums lejligheder og rækkehuse med et boligareal fra 40 kvadratmeter til 115 kvadratmeter.

 

77 af de almene lejeboliger opføres som lejligheder og 36 som rækkehuse, så der vil være noget for enhver smag og pengepung. De mindste boliger vil få en månedlig leje på 3.400 kroner og de største boliger vil koste 9.800 kroner pr. måned.

 

Boligerne opføres tæt ved Helsinges gågade og bliver nabo til Gribskov Rådhus. Der lægges stor vægt på, at boligområdet skal åbnes op og være indbydende ikke kun for beboere, men også for hele lokal-samfundet. Derfor skabes der et stort fælles opholdsrum, hvor Helsinges borgere kan mødes og komme hinanden ved, forklarer Per Lykke.

 

Boligerne bygges med forskellige materialer, og rækkehusene får forskudte facader for at skabe et hyggeligt og indbydende bymiljø, hvor det er rart at opholde sig. 

Der er endnu ikke en afsluttet handel med byggeretten i etape to, hvor der blev udbudt byggeret til 4.000 etagemeter til private ejer- og lejeboliger.

Den potentielle køber er i aktion, idet der er afviklet møder med både boligselskabets arkitekt og entreprenør om mulig fortsætte af arkitektur og byggeri. Ifølge udbuddet skal byggeriet i den private del være igangsat inden udgangen af 2019. Men Gribskov Kommune kan endnu ikke bekræfte, at handelen er endeligt på plads. Byrådet besluttede sig for at acceptere tilbuddet 10. december 2018.

1/1

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com