Gribskov: 250 gå-værter skal på benene

15. februar 2020

Gribskov Kommune og DGI Nordsjælland skal have et storstilet rekrutteringsarbejde i gang til projektet 'Gribskov går sammen'. For at få borgerne med ud at gå skal der i projektperioden, der løber til udgangen af 2022 uddannes 250 gå-værter.

 

De skal gå forrest og inspirere andre, når der skal etableres gå-fællesskaber i Gribskov Kommune. 

- Jeg tror, der er mange, der gerne vil påtage sig den livgivende opgave at blive gå-vært. Det giver noget at give andre. Den værdi er også med til at samle Gribskov, siger formanden for DGI Nordsjælland, Per Frost Henriksen, Fredensborg.

Gå-værterne får kyndig oplæring og vejledning til, hvordan de får flest mulige med ud at opleve glæden ved gåture i fantastiske fællesskaber.

Skal etablere 100 g¨-fællesskaber

Målsætningen er etablering af 100 gå-fællesskaber, som i forskellige størrelser og med forskellige ambitioner, deltagere, placeringer og omdrejningspunkter skal understøtte, at alle deltagere i målgruppen bliver mødt af et eller flere tilbud om at tage del i et attraktivt, relevant og lettilgængeligt gå-fællesskab.

 

- Skal det lykkes med at oprettelsen af gå-fællesskaber i tilstrækkeligt omfang er en det en afgørende forudsætning, at det lykkes at rekruttere, motivere, uddanne og fastholde af en række gå-værter, der kommer til at stå i spidsen for de gå-fællesskaber, der etableres i regi af Gribskov går Sammen.

 

Gå-værterne er borgere, der går forrest i gruppen og får andre borgere til at følge sig ud i naturen. og som brænder for at gøre en forskel i lokalmiljøet og trives i naturen og med mennesker generelt.

 

Det er derfor en kritisk faktor, at det lykkes med at rekruttere gå-værter med en tilstrækkelig mangfoldighed i forhold til alder, køn, fokus og geografi i kommunen. Hér baserer Gribskov går Sammen sig især på fra erfaringer fra 'Bevæg Dig For Livet Løb og Gang', som har haft stor succes med at invitere relevante deltagere til inspirationsaftener, hvor mere end halvdelen af deltagerne efterfølgende takker ja til at blive gå-vært.

 

Fokus mod nuværende foreninger

Rekrutteringsstrategien i forhold til hvervning af gå-værter går på to ben:

 

- For det første rettes fokus mod de 340 eksisterende foreninger, der opfordres til at sende deltagere til informationsaftner. Foreningerne identificeres i samarbejde med Gribskov Kommune og kontaktes via mail, facebook-opslag og personlige eller telefoniske henvendelser til de 60-70 foreninger, som især vurderes til at have potentiale

 

- For det andet annonceres efter privatpersoner, der kunne have en interesse i at høre mere om Gribskov går Sammen og rollen som gå-vært. Privatpersonerne nås via opslag i lokale facebook-grupper i kommunen og i samarbejde med de mediepartnere, vi har på projektet, forklarer projektleder Jane Sunesen.

Alle, der har lyst til at høre mere om, hvad det vil sige at være gå-vært, kan man kontakte Jane Sunesen, på jane.sunesen@dgi.dk

Projektet kan følges på facebook-siden Gribskov Går Sammen 

Læs også: Åbner for 'Gribskov går sammen'

Læs også: 1.995.000 til 'Gribskov går sammen'

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com