press to zoom

press to zoom
1/1

Helsinge: 30 boliger klar til nordatlant-klasse

10. august 2019

De første elever er lørdag rykket ind i de 30 nye boliger, der er 'stablet' i klynger op til Østergade, lige øst for Gribskov Gymnasium, hvor de skal have det første af den tre-årige, nordatlantiske gymnasie-klasse, der gøres færdig i de to kommende skoleår i Grønland, Færøerne og Island.

Arkitekt Bo Benzon, der ejer Arkitekturministeriet, har fået opsat 30 midlertidige studieboliger, og selskabet Nova Tegra ApS har etableret boliger på areal, lejet af Gribskov Kommune for en 10-årig periode.

Boligerne er 'monteret' med terrasser, tagterrasser og udemiljøer, ligesom de bindes sammen af belyste gangstier, plantekasser og en vild naturgrund med blomster, planter, træer og regnvands-søer.

Boligerne har egen indgang, og der er to boliger i hvert model ned egen indgang, bad og toilet samt køkken.

- Vi har skabt et design, som en ny form for byggeklods-system, hvor alle udvendige mål går op i tre-gange-tre meter, i bredde, højde og længde, så modulerne kan sammensættes og stables på alle tænkelige måder. Modulerne sættes på skruefundamenter, og der er ikke brugt ét eneste gram beton på hele byggeprojektet, fremhæver  Bo Benzon.

Modulerne er produceret af forskellige underleverandører, og de er tegnet og designet en smule forskelligt fra hinanden for at skabe et patchwork af boliger i studiebyen, som skaber æstetisk mangfoldighed. Samtidig skal det være en form for showroom for virksomheden.

Læs også: Studieboliger er landets dyreste

Læs også: 30 studieboliger er landet

Læs også: Grønt lys for 30 studieboliger​​

Læs også: Gribvand varsler millionregning

Læs også: Fem lokale og 27 fra Nordatlanten

Læs også: 30 studieboliger 'på klods'

Læs også: Sikrer lån på million til studieboliger

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3