Gymnasium-Grønland_edited.jpg

Helsinge: 23 starter i ny nordatlantisk klasse

7. august 2020

I løbet af weekenden kommer 23 elever til Gribskov Gymnasium og studiebyen. Her starter de i den næste NGK-klasse. Midt i august går turen til Færøerne for den første NGK-klase, der startede i fjor i Helsinge, og fem danske elever er blandt 22, der tager fat med 2.G.

Tilslutningen til den nye klasse er blevet noget dæmpet. Indtil Corona kom til at præge hverdagen i marts var der udsigt til flere end 30 elever i den nye klasse.

Når Gribskov Gymnasium mandag 10. august åbner dørene for årgang to med nordatlantiske elever, som skal være elever i Helsinge i 1.G og derefter videre til de nordiske samarbejdsskoler på Færøerne, Island og Grønland i 2021, bliver det med 23 elever, der er fordelt med seks fra Danmark, otte fra Island, otte fra Grønland og én fra Færøerne.

Lærer lokalområdet at kende

De ankommer til Helsinge i løbet af denne weekend og de får deres første dag på gymnasiet mandag. Dagen skal bruges til at lære skolen og lokalområdet at kende: møde NGK-vejlederne og ordne praktiske ting som nem-id mm, og selvfølgelig orientere sig i den by, de er havnet i, oplyser uddannelsesleder Trine Nybroe.

De følgende dage er der introaktiviteter på skolen – og så selvfølgelig undervisning.

22 elever fortsætter på Færøerne

Mandag 17. august starter anden årgang af NGK deres 2g forløb på Færøerne. Vi er to lærere fra GG som følger dem på vej, fortæller Trine Nybroe.

Klassen havde en ufrivillig pause som følge af Corona-pausen, men de nåede at få en måneds tid sammen op til ferien. Nu samles, de 22 elever, der kom godt igennem 1.G. i Helsinge, på Færøerne. Blandt dem er fem danske elever.

1/1

1/1