1/1

Kagerup: 350.000 til whisky, gin og brandy

15. oktober 2019

Arbejdet med at omdanne en gammel staldbygning på 'Falkendal' i Kagerup til Nordsjællands første whiskydestilleri, Thornæs Destilleri, skrider fremad, og mens indehaveren, Torben Thornæs, venter på, at kobberkedlerne skal ankomme fra Portugal, er der kommet tilsagn om et værdifuldt bidrag til projekter fra LAG Halsnæs-Gribskov på 350.,000 kroner.

Destilleriet indrettes med showroom, så der bliver mulighed for at besøge virksomheden. Udover whisky vil der blive destilleret gin og brandy på stedet.

En 12 år gammel drøm

Thornæs Destilleri er drømmen om et ægte whiskydestilleri i Kongernes Nordsjælland, der udvikler, producerer og sælger dansk Single Malt whisky. Drømmen tilhører tekstforfatter, journalist og whiskyentusiast Torben Thornæs Andersen, som i slutningen af 2017 fik den ide, at han ville smage sin egen 12 år gamle whisky, inden han fyldte 60 år.

Drømmen tog han med til Skotland, hvor rejser gennem The Highlands og Speyside førte til et unik indblik i en af verdens ældste whiskyindustrier. Resultatet blev et professionelt netværk af ekstremt venligsindede og vidende skotter, som har været med til at forme grundlaget for Thornæs Destilleri, fortæller han.

I dag arbejder destilleriet tæt sammen med stifteren af Strathearn Distillery, Tony Reeman-Clark, som er en af den skotske whiskybranches helt store innovatorer. Samarbejdet er usædvanligt i dansk sammenhæng og baggrunden for, at Thornæs Destilleri sigter mod at blive en væsentlig fornyer af dansk whisky. Glædeligt er det også, at samarbejdet har givet Torben tro på, at der ikke behøver gå 12 år, før han kan nyde sin helt egen kvalitetswhisky.

Med den gode nordsjællandske maltbyg lige uden for døren og uanede mængder af rent, velsmagende grundvand under fødderne har jeg det optimale afsæt for at producere dansk whisky af højeste kvalitet, fastslår Torben Thornæs.

 

Ved at modne whiskyen i 50-100 liter tønder opnår vi en hurtigere modning og et bredere sortiment af unikke whiskyer. Dermed skulle der være lagt i tønden til mange gode flasker whisky, hvoraf en hel del vil være drikkeklar længe inden, tilføjer han.

Læs også: 237.369 kroner til helårsbadebro

Læs også: 75.000 kroner til museums-forprojekt

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com