press to zoom

press to zoom
1/1

Konservative: 50 millioner bliver i borgernes lommer

21. september 2018

Den konservative gruppe i Gribskov Byråd er indgået i forhandlingerne om budget 2019-22 med det klare mål at begrænse stigningen på personskatten. Det er endt med en stigning med 0,8 procentpoint, og der er ingen stigning på grundskyld og forsat ingen dækningsafgift. Det betyder i praksis, at vi har begrænset skattestigninger med mindst 50 millioner om året, siger Jesper Behrensdorff og Trine Egetved.

Gribskov Kommune er i en meget alvorlig økonomisk situation. Skattestigninger er ikke konservativ politik, men vi skal fortsat bidrage med omkring 200 millioner årligt til den kommunale udligning og hvis vi skal opretholde vores velfærd og vores visioner om vækst i Gribskov kommune kan vi, som situationen er nu, ikke undgå skattestigninger.

 

Udspillet fra borgmesteren og en række andre partier var en skattestigning på 1,0-1,2 procent stigning på personskatten og 0,2 promille på grundskylden. Dækningsafgift på erhvervsejendomme har også været i spil, påpeger Behrensdorff og Egetved,

 

Det Konservative Folkeparti har arbejdet for at sikre, at vi fik så lille en skattestigning som overhovedet muligt. Samtidig har vi sikret, at der gennemføres effektiviseringer og besparelser i administrationen.

 

Vi er tilfredse med at vi har fået den ny vej mellem Græsted og Gilleleje ind i budgettet igen efter at den ved budgetgenåbningen i foråret var taget ud. Det har været en Konservativ mærkesag længe.

 

Vi ser også et nyt Borgerhus - rådhus - med sundhedshus som en vigtig investering i vores kommende strategiplan og finansieringen har vi nu indarbejdet i det langsigtede budget.

 

Desuden har det været vigtigt for os at sikre penge til forebyggelse og sundhedsfremme, fordi det med en investering af få midler kan give besparelser på sigt. Det har vi fået indarbejdet i budgettet.

 

Alle partier er gået på kompromis for at sikre vi har et enigt byråd til at stå sammen om de forandringer vi skal igennem de kommende år.

 

Dette er første skridt på vejen til at indfri vores vigtigste valgløfte om at få styr på økonomien på lang sigt, så der kan skabes ro om udviklingen og driften af vores kommune, slutter de konservative.

Læs også: Vigtigt for DF at tage ansvar

Læs også: Holbohave - gylden nøgle til forlig

Læs også: Skatten op med 300 millioner

Læs også: Forvaltning skal slankes og effektivisere