gaatur_i_skoven.jpg

Motion: Åbner for 'Gribskov går sammen'

14. januar 2020

Allerede til april skal der åbnes for de første gå-fællesskaber i Gribskov Kommune. Vejby IF, Tisvildeleje Gymnastikforening, Hjerteforeningen i Gribskov, Gribskov Gymnasium og Søborg SGI har allerede holdt det første forberedende møde efter at have modtaget tilskud fra Gribskovs pulje 'Sammen om sundhed og trivsel' til 'Gribskov går sammen - Fokus'. Det bliver dermed også forløber for det storstilede projekt, som Gribskov Kommune og DGI Nordsjælland har modtaget 1.995.000 kroner til fra Friluftsrådet.

Etablering af gå-fællesskaberne sker gennem rekruttering af gå-værter Den samlende metode og kraft i 'Gribskov går Sammen – Fokus' er etableringen af 7-10 gå-fællesskaber, som i forskellige størrelser og med forskellige ambitioner, deltagere, placeringer og omdrejningspunkter skal understøtte, at deltagerne i målgruppen bliver mødt af et tilbud om at tage del i et attraktivt, relevant og lettilgængeligt gå-fællesskab, forklarer projektlederne.

 

Skal det lykkes med at oprettelsen af gå-fællesskaber i tilstrækkeligt omfang er en det en afgørende forudsætning, at det lykkes at rekruttere, motivere, uddanne og fastholde af en række gå-værter, der kommer til at stå i spidsen for de gå-fællesskaber, der etableres i regi af 'Gribskov går Sammen - Fokus'.

 

Gå-værterne skal helt bogstaveligt gå forrest i gruppen og får andre borgere til at følge sig ud i naturen. Gå-værter skal brænder for at gøre en forskel i lokalmiljøet og trives i naturen og med andre mennesker.

 

Gå-værterne skal rekrutteres inden for egne række i foreninger, institutioner og fællesskaber hvor målgruppen i forvejen findes.

Tilskud på 82.000 kroner

Der er bevilget 82.000 kroner fra Gribskov Kommune til projektet. Dertil kommer 30.000 kroner fra DGI Nordsjællands udviklingspulje og 15.000 kroner fra 'Bevæg dig for livet - Løb og Gang' i Gribskov Kommune.

Af projektmidlerne er der øremærket 5.000 kroner til hver af de fem deltagende foreninger og institutioner.

Det hele udfoldes i løbet af de næste to-tre måneder. Der søges rekrutteret gå-værter, som uddannes i marts, så de første gå-fællesskaber kan være på benene i starten af april..

Læs også: 1.995.000 til 'Gribskov går sammen'