1/1

Kloster: Aktivt år i Esrum trods renovering

11. februar 2019

Esrum Kloster har åbnet i vinterferien til og med lørdag 17. februar  med helt ny butik, nyt børneaktivitetsrum og en åben café. Det hele foregår i Møllegårdsområdet på grund af renovering af klosteret.

Esrum Kloster er under renovering. Østfløjen får nyt tag, trappebygningen fra 1500 tallet får skiftet bjælker, og dele af klostertaget renoveres. Det betyder, at den nye udstilling, Mennesket i Klosteret, såvel som reformationsspillet ikke er åbent i en periode på et halvt år.

Fuldt årsprogram

Mens der er lukket til klosterudstillingerne, er der til gengæld åbnet for årets mange aktiviteter. Ud over en stribe madfortællinger byder året som altid på de store events Ølfestival, Middelalderdage,

 

Høstfestival og julemarked

Desuden er der guidede vandreture på programmet, hvor man inviteres til gåtur i Esrum Klosters rige historie og afsmitning på landskabet og skoven. Og er man interesseret i vilde urter og deres gastronomiske egenskaber, er det bare med at melde sig til en af årets sanketure.

 

Publikum skal dog ikke vente for længe, for arrangementer bliver hurtigt udsolgt.

Butik og børneaktiviteter i vinterferien

Mandag er der en helt nyetableret butik åbnet i Møllegårdens sydlænge. Her vil man kunne lade sig friste af franske klosterprodukter, klosterøl i lange baner, middelalderligt børnelegetøj, bøger, uld, sæber og meget andet.


Sydlængen er i det hele taget omdannet til publikumshus, efter at have været brugt til administration og andre formål i mange år. I midten af huset finder man et informationsområde, hvor man kan hente foldere og gode forslag til aktiviteter i nærområdet og få gode fortællinger om Esrum Kloster og Møllegård.

Og i sydlængens østlige del er der åbent for de nysgerrige børn, som kan møde figurer og fortællinger fra middelaldersamfundets mange lag.

 

I vinterferien kan børnene gratis forsøge sig med at skrive gotiske bogstaver, lave påklædningsdukker og andre småsysler. Ligesom de kan besøge naturlegepladsen og kombinere opdagelse med leg og frisk luft.

Pop up café

Og skulle sulten (eller kulden) melde sig, byder Møllecaféen i uge 7 på et lille men lækkert menukort, hvor man både kan finde varme middelalderretter, suppe, pandekager, varm cacao, lækre kager og meget andet.

Genåbning af klosterudstillingerne

Når Klosteret igen kan byde indenfor i sine udstillinger, hvilket forventes at ske i efterårsferien, vil det være med helt nye og spændende oplevelser i udstillingen. Blandt andet vil publikum kunne bevæge sig rundt i det nu forsvundne klosterkompleks med et par Virtual Reality briller på.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com