Gribskov er midt i den politiske sommerpause - med alligevel også politisk varme, hvor der nu ligger en politianmeldelse fra udvalgsformand Pernille Søndergaard mod politisk debattør for injurier. Hun henviser til påstande om, at det er muligt at købe sig til hendes holdninger til lokalplaner.

Gribskov er midt i den politiske sommerpause - med alligevel også politisk varme, hvor der nu ligger en politianmeldelse fra udvalgsformand Pernille Søndergaard mod politisk debattør for injurier. Hun henviser til påstande om, at det er muligt at købe sig til hendes holdninger til lokalplaner.

1/1

29. juli 2019

Gribskov er midt i den politiske sommerpause - men alligevel også politisk varme, hvor der nu ligger en politianmeldelse fra udvalgsformand Pernille Søndergaard mod politisk debattør for injurier. Hun henviser til påstande om, at det er muligt at købe sig til hendes holdninger til lokalplaner.

- Jooo det forlyder, at hun har anmeldt mig, men politiet kendte ikke noget til sagen endnu, bemærker politisk debattør Ricky Berner.

Der er ingen grund til at kommenterer på trusler om en politianmeldelse skrevet i et facebook opslag. Hvis der måtte kommen en anmeldelse, så ser jeg og min advokat frem til at tage den videre debat i retten, tilføjer han.

Pernille Søndergaard, der er formand for byrådets Udviklling, By og Land-Udvalg, fortæller om sin beslutning om politianmeldelse på sin facebook-profil:

Hvor meget skal man finde sig i fordi man har valgt at engagere sig i sin kommune - i lokalpolitik?
Her i sommervarmen har jeg måtte tage stilling til om jeg vil fastholde den holdning j eg havde inden jeg gik ind i lokal politik, at hvis jeg oplevede injurier mod min person ville det klart være min grænse. 


Det oplevede jeg så desværre, en side påstår at mine holdninger om lokalplaner kan man købe sig til. 
Jeg anmeldte det straks til politiet og kontaktede min advokat ,der er på sagen.

 

Hvorfor gør jeg dette? Jo fordi jeg synes det er ødelæggende for lokaldemokratiet, at man som lokalpolitiker/politiker skal udsættes for dette.

 

- Vi er stillet op og vil gerne diskutere holdninger og meninger - og vi er stillet op (uanset partifarve) fordi vi mener at vi sammen kan gøre en forskel i forhold til udviklingen af vores kommune.

Problemet er jo, at hvem vil stille op næste gang, hvis dette er hvad man skal finde sig i?

Mit spørgsmål er:  Skal vi stå sammen om lokalpolitik, om retten til at debatterer på et ordenligt niveau og i en ordentlig tone - også tage afstand fra sider og enkelt personer der fremsætter injurierende påstande? Eller skal vi bare lade stå til og så må lokalpolitikere/politikere og andre finde sig i dette.

Baggrunden for anmeldelsen

Pernille Søndergaard har suppleret sit facebook-opslag med følgende: Jeg kan kort bekræfte, at et opslag fra 25. juli på siden 'Uheldige byggesager i Gribskov Kommune' er anmeldt til politiet for injurier/æreskrænkelse'.

Jeg synes, det er ærgerligt og ødelæggende for lokaldemokratiet, at sådanne tiltag er nødvendig, tilføjer Pernille Søndergaard.

Berner: Har bygherre glemt at betale valgbidrag?

I opslaget på 'Uheldige byggesager i Gribskov Kommune skriver Ricky Berner:

Gad vide om bygherre har glemt at betale sit valgbidrag siden hun her går op i at der er en lokalplan, det plejer hun ellers ikke.

Det er en bemærkning til, at udvalgsformanden i en artikel i sn.dk henviser til, at et eventuelt nyt projekt på det tidligere 'Tisvilde Ø'-areal øst for Vejby skal ligge indenfor det lokalplan, der for nyligt er vedtaget.