Helsinge: Anmelderrost forfatter i litteraturcafé

12. februar 2020

Helsinge Bibliotek serr frem til at åbne dørene til Litteraturcafé tirsdag 18. februar kl. 19.00 med anmelderroste Ane Riel, der med sine tre seneste romaner har slået sit navn fast. I lokalområdet - hjembyen Liseleje - er Ane Riel formentligt mest kendt for den prisbelønnede roman 'Slagteren i Liseleje', som udkom i 2013.

 

Det store gennembrud for Ane Riel kom i 2015, da hun udgav 'Harpiks', som har vundet flere danske og internationale prise. Romanen er netop blevet filmatiseret med blandt andre Sofie Gråbøl og Ghita Nørby.

 

I litteraturcaféen fortæller Ane Riel om sin seneste roman ”Bæst”. Bæst er en stor og dramatisk fortælling, der kredser om flere forskellige temaer som skyld og uskyld, styrke og afmagt, tro og tvivl, kærlighed, begær og venskab.

Ane Riel vil fortælle om sine tanker med bogen og om de udfordringer, hun mødte under dens tilblivelse. Blandt andet valgte hun undervejs at ændre rammerne for historien betydeligt.

 

Ane Riel fortæller, at det er en tysk dreng med uhyrlige kræfter, som oprindeligt gave hende ideen til romanen, men også forfatteren John Steinbeck har været en inspirationskilde. Og Storm P. har faktisk også inspireret til en bestemt scene i bogen, ligesom Ole Lund Kirkegaard har haft en finger med i spillet, da en karakter skulle finde sit udseende.

 

Dette og meget mere fortæller Ane Riel om. og publikum er meget velkommen til at stille spørgsmål.

 

Der er også mulighed for at købe Ane Riels bøger ved arrangementet.

 

Biblioteket byder på en kop kaffe / te og lidt sødt, der er inkluderet i entréen på 40 kroner. Billetter kan bestilles HER

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com