1/1

Gribskov: Årets Flagdag starter i Gilleleje Kirke

27. august 2019

Når Gribskov Kommune får fjerde år i træk markerer  Flagdagen torsdag 5. september for Danmarks udsendte for at ære de fysisk og psykisk sårede og faldne, starter begivenheden i Gilleleje Kirke. Det er fra kl. 09.30.

 

Borgmester Anders Gerner Frost inviterer veteraner og deres familier i Gribskov Kommune til højtideligholdelsen af dagen. Alle borgere der har lyst til at deltage, er også velkomne.

 

I år er arrangementet udvidet med en ceremoni i Gilleleje Kirke efter ønske fra veteranerne og for at skabe øget synlighed i lokalsamfundet. I kirken vil der være prædiken og bøn ved Helsinge-Valbys sognepræst, Helena Hauge, der også virker som orlogspræst i Søværnet, salmesang og musikindslag ved Trompetist Morten Stanley og organist Arne Bech Larsen.

 

Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland og Gilleleje Marineforening deltager med faner og leder optoget fra Gilleleje Kirke til 5. maj stenen ved Gilleleje Havn.

Ceremonien ved 5. maj stenen omfatter traditionen tro kransenedlæggelse, ét minuts stilhed samt trompetspil. Efterfølgende er der sammenkomst i Marineforeningens Hus for Veteraner og deres familier. 

Her vil borgmesteren også overrække medaljer til de børn, der ikke tidligere har modtaget én, da det havde premiere for et år siden.