Gribskov: Årets Kulturpris til Ram-Huset

27. september 2019

Foreningen Ram-Huset har fra start i 2016 skabt et kulturelt samlingspunkt, der har manifesteret Ramløse som et aktivt lokalsamfund. Ramløse er i forvejen kendt for sit rige foreningsliv, men det har været en styrkelse, at Ram-Huset er kommet til. Det sagde Mikkel Andersen medlem af Gribskov Byråd og udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi ved overrækkelse af årets Kulturpris.

Prisoverrækkelsen fandt sted som del af 'Frivillig Fredag i Gribskov Kultursal, hvor 250 gæster var samlet til begivenheden.

 

Ram-Huset har lagt lokaler til en masse arrangementer så som foredrag og koncerter. Centrum for arrangementerne er det gamle lærerværelse på Ramløse Skole, som nu er en velfungerende café.
Caféen er også ramme om en bogcafé, en kortspilgruppe, en læsekreds og et antal foreningsmøder.

 

Aktivitetshus

Ram-Huset er desuden et aktivitetshus, som fra starten har rummet foreningerne Ramløse Husflid og Nordsjællands Naturskole. Ramløse Husflid har to ugentlige aktivitetsdage, hvor der strikkes, sys og væves på livet løs. Senest er Kunstværkstederne fra Helsinge kommet til - dels i selve Ram-Huset men også i skolens Blok-4, fortalte Mikkel Andersen ved prisoverrækkelsen.

Ram-Huset summer af kreativ energi fra grafikere, keramikere, akvarel- og oliemalende billedkunstnere foruden jævnlige croquis-events.

 

Huset har desuden et musik-øvelokale, som et lokalt band benytter, ligesom et lokale benyttes til tegne/male undervisning.

Ram-Huset er sig på samme matrikel som Ramløse Skole og Børnehus, og der har derfor fra starten været et tæt samarbejde med skole og dagtilbud. Det er et samarbejde, som blev intensiveret da skolen blev selvstændig.  Desuden samarbejder Ram-Huset også med Ramløse-Hallen, påpegede Mikkel Andersen.

For alle aldersgrupper

Husets aktiviteter henvender sig til alle aldersgrupper, men især ældregruppen har vist sig at være interesseret i brugen af huset.


Kultur- og aktivitetshuset betragtes nu som en attraktion i lokalsamfundet. Det spiller sammen med skole- og sportstilbud en vigtig rolle, når familier vælger at bosætte sig i og omkring Ramløse, har Ramløse Lokalråd fremhævet ved indstillingen af huset til årets kulturpris.


Dette har afsmittende effekt på det lokale erhvervsliv. Sammen med den omgivende natur er huset endvidere et tilbud til turister, som de mange Bed and breakfast aktører tiltrækker. Det gør en stor forskel for de kulturelle tilbud i lokalsamfundet, tilføjede Ramløse Lokalråd.

Med Kulturprisen følger der et gavekort på 5.000 kroner, en buket blomster og et diplom.

Læs også: Fejret med priser og røde næser

Læs også: Frivilligprisen til Familievenner

Læs også: Seniorprisen til Inger Lundbak

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com