1/2

Gilleleje: Bofællesskab vil ind i Gilleleje Syd

18. november 2019

Gribskov Byråd har taget fat på en udbuds-proces for Gilleleje Syd, og en lokal gruppe borgere, som i et stykke tid har arbejdet med tanken om at etablere et bofællesskab i Gilleleje, har fokus på netop dette område syd for Parkvej - mellem lokalbanen og Søborg Kanal.

 

- Vi ønsker at bygge et bæredygtigt bofællesskab med plads til alle aldre – også unge mennesker. Vi samarbejder med udviklingsselskabet Bærebo og er glade for dets koncept, som vi mener passer godt ind i Gilleleje og ind i den tid vi er i nu, siger Susanne Brøgger, som repræsenterer Åtoftegaard-gruppen, der har taget navn efter den gamle gård, der ligger på arealet. Gruppen ser en fremtid for den til brug som fælleshus og til husdyrhold.

 

Den har arbejdet i adskillige måneder, og den ønsker at få udfoldet Bærebos idé og vision og skabe rammer for ‘byen på landet’, som et levende og aktivt lokalsamfund med rige sociale fællesskaber,  iværksætteri og landbrug, helst midt i naturen og alligevel tæt på byen, forklarer Susanne Brøgger, Smidstrup Strand.

Vi mener, at Gilleleje Syd og ejendommen Parkvej 309 passer rigtig godt til et sådant bofællesskab. I sin fulde udbygning af bofællesskabet vil der være plads til 125 boliger – fordelt på fem nabolag af hver 25 boliger, tilføjer hun.

Det er tanken, at projektet skal etableres med andelsboliger og også leje- og ejerboliger.

Foruden Susanne Brøgger består gruppen af Kim Schou, Linda Andersen, Carsten Ericsson, Jørn Bo Jensen, Randi Gadgaard, Else Marie Hody, Ritta Bendtsen og Anders Hjorth.

Læs også: Gilleleje Syd foran udbud