Bøgeskovgård-Børnehave-01_edited.jpg
Bøgeskovgård-1

 BØGESKOVGÅRD VIL 

 ØGE TIL 170 BØRN 

Bøgeskovgård Børnehave, der drives af Helsinge Realskole, forsøger at få godkendelse i Gribskov Kommune at at kunne etablere vuggestue til 30 børn samt øge antallet af børnehavebørn til 140. 

Dermed øges udnyttelsen af den matrikel, realskolen købte i 2016 for fire millioner kroner - dengang med ønske om at oprette en børnehave med 100 børn.

Kommunens salg af Bøgeskovgård, der ligger på hjørnet ved Lauøgvej og Valbyvej med den nye bydel, Troldebakkerne, bagved, var politisk omstridt - og i kommunalvalgkampen i 2017 blev politikerne angrebet dels for at have solgt ejendommen alt for billigt og at det store ekstra optag af børn 'ville 'smadre' institutionerne også i både Blistrup og Ramløse.

I Helsinge betød 'kapacitetstilpasning' lukning af to kommunale institutioner.  

 

Gribskov Kommune har siden vurderet, at plads-forholdene kunne gøre det muligt at optage 132 børn. Nu har Helsinge Realskole godtgjort, at der er plads til både 30 vuggestuebørn og 140 børnehavebørn, i alt 170 børn.

Det er til behandling i byrådets udvalg for Børn, Idræt og Familie torsdag eftermiddag. Det fremgår ikke af sagsfremstillingen, om der er beregnet konsekvenser for andre institutioner - kommunale eller private.

God forretning for realskole

Privatskoler og Frie Grundskoler har mulighed for at drive dagtilbud - dog med den begrænsning, at de ikke må have underskud på driften og dermed indirekte blive finansieret af skoledriften.

Det er dog ikke en udfordring for Bøgeskovgård, idet der er opgjort overskud på børnehavedriften i 2017 på 817.759 kroner og 1.377.156 kroner i 2018.