Gribskov: Bolig og have-messe flytter til Esrum

20. februar 2020

En ny stor event ser dagens lys i Gribskov Kommune i 2020, når den populære bolig- og have-messe ‘Mit hjem er mit slot’ flytter til idylliske omgivelser på Esrum Kloster og Møllegaard. Dermed venter der de indretnings- og haveinteresserede en helt særlig oplevelse i pinse-dagene, fredag 29. maj til mandag 1. juni, når messen gennemføres for 25. gang.

 

Arrangørerne har valgt en idyllisk ramme for de mange udstillere og besøgende til livsstilsmessen, der forener boligindretning, blomster, kunsthåndværk, antikviteter, gastronomi, mode og velvære, tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende. Men efter 20 år på Frederiksberg er det tid til fornyelse og nye omgivelser.

 

- Det er et sted, hvor ro, æstetik, kvalitet og fordybelse er i højsædet, og det passer rigtig godt til ‘Mit hjem er mit slot’, fremhæver Danske Slotsudstillinger ApS, der har hjemsted i Tisvildeleje.

 

Plads til større oplevelser

Med klosterets unikke og historiske bygninger, haver, vandmølle, å og klostereng vil messen blive iscenesat på en ny og fortryllende måde, der vil give messens trofaste publikum en anderledes oplevelse og mulighed for at trække nye gæster til.

- På Esrum Kloster og Møllegaard er det som om, tiden står stille, helt uden stress og jag. Det er et sted, hvor ro, æstetik, kvalitet og fordybelse er i højsædet, hvilket passer rigtig godt til ‘Mit hjem er mit slot’. Vi tror på, at samspillet mellem Esrum Kloster og Møllegaard og messen vil give publikum en større helhedsoplevelse og unik mulighed for ‘oplevelsesshopping’ i modsætning til nutidens effektive netbutikker og dagligvarediscount, siger Torben Møller Kristensen, direktør for Danske Slotsudstillinger ApS.

Samtidig vil Esrum Kloster kunne løse behovet for parkeringsmuligheder, som har været en udfordring de tidligere år. Her er der masser af plads til udstillerne og parkeringspladser til publikum. Og så går der offentlig transport næsten helt til døren.

 

Værd at rejse for

Hos VisitNordsjælland arbejder man med at tiltrække events og begivenheder til det nordsjællandske område. Her er man ikke er i tvivl om værdien af en messe som ‘Mit hjem er mit slot’, understreger Annette Sørensen, der er direktør i Visit Nordsjælland.

- Vi er glade og stolte over, at ‘Mit hjem er mit slot’ har fundet hjem til Nordsjælland, og at vi er lykkedes med at tiltrække en så populær livsstilsmesse, der vil betyde en masse nye gæster i Nordsjælland. Esrum Kloster, et helt særegent sted og en fantastisk attraktion, koblet med en messe med så stor tiltrækningskraft vil uden tvivl trække et stort publikum hertil. Både de, der nyder pinsen i deres sommerhuse, men også københavnere, rejsende fra hele Sjælland og den anden side af Sundet, fremhæver Annette Sørensen.

 

En rejse tilbage i tiden

Esrum Klosters lange historie kan dateres tilbage til 1151 og har gennem tiden været drevet som munkekloster, men også jagtslot for kongen. Klosteret er ved at gennemgå en større indendørsrenovering, som vil være færdiggjort i foråret 2020.

I pinsen vil der være boder og aktiviteter udenfor, men publikum vil også have mulighed for at trække sig ind i klostret til ro og fordybelse. Her vil det som noget nyt være muligt at tage på en virtual reality-rejse tilbage i tiden og opleve klosteret som det så ud for 500 år siden.

Vi glæder os rigtig meget til at byde ‘Mit hjem er mit slot’ velkommen. Det er en fantastisk mulighed for at vise kulturarven og naturen omkring klosteret frem og nå ud til et bredt publikum af gæster, siger Birgitte Meisner Nielsen, direktør for Esrum Kloster & Møllegaard.

 

Paradis på jord

Klosterets havebrug vil især interessere dem med grønne fingre. Munkene i Esrum forsøgte at skabe paradis på jord ved at bringe orden i den vilde natur. En måde at tæmme naturen på var at skabe et væld af smukke haver i og omkring det store klosterkompleks. I dag er klosterhaven en moderne udgave af middelalderens haver, en samling af de over 200 forskellige planter, der fandtes i munkenes haver, men i et nyt design, tilføjer hun.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com