1/1

Gribskov: Borgernes forslag holdes anonyme

11. januar 2019

Gribskov Kommune satte i november gang i at indkalde såkaldt borgerdrevne forslag - men de har fået en svær start - og har endnu ikke fået nævneværdig opbakning. Topscoreren har fået opbakning fra 39 andre borger.

Fem forslag søger at få tilslutning, men der kan være det handicap, at forslagsstillerne optræder næsten 'anonymt', idet systemet kun nævner fornavn - og det ændres der ikke ved lige med det samme. Det er af hensyn til beskyttelse af borgernes data-sikkerhed.

Der er to årsager til, at vi har valgt ikke at have det fulde navn på borgerforslaget, oplyser kommunikationskonsulent Stig Lindés-Søndersø.

 

- Vi har vurderet, at det fulde navn kan afholde folk fra at komme med deres forslag. Kommunen har dog folks fulde navn, til hvis kommunen har behov for at kontakte dem i forbindelse med deres forslag.

 

- GDPR (General Data Protection Regulation) siger, at vi ikke skal lægge flere personoplysninger på hjemmesiden end højst nødvendigt.

Gribskov Kommunes chefjurist har vurderet, at vi ikke lægger det fulde navn på hjemmesiden med de borgerdrevne forslag af hensyn til GDPR, tilføjes det.

Der er gået nøjagtig en måned, siden de første forslag kom på www.gribskov.dk - og et enkelt af i alt fem forslag har opnået opbakning fra 39 andre borgere. Det er 'Katrine', der foreslår, at 'øre det Gamle Tinghus i Helsinge til et borgerhus med kulturelt henblik'.

Her fremgår det indirekte af forslagsteksten, at der er tale om Katrine Pommer, der er formand for Gribskovmalerne.

Ifølge byrådets beslutning optages borgerforslagene til behandling i byrådet, hvis de opnår opbakning fra 1.050 andre borgere. Kun Borgere i Gribskov Kommune kan rejse forslag - og det er ligeledes kun Gribskov-borgere, der kan erklære støtte til dem. Det er fast som et antal, der skal til for at få ét medlem valgt til byrådet.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com