1/1

Græsted: Botilbud for borgere med autisme

19. september 2019

Altiden overtager nu driften af boligerne på Kirkeleddet 6 i Græsted, idet Gribskov Kommune og i fremtiden tilbyde hjem til voksne borgere med autisme. Det betyder nyt liv i bygningerne – en fordel for både borgere og kommunen. Overtagelsen bekræfter det gode samarbejde mellem kommunen og Altiden, der i forvejen er leverandør af en række velfærdsydelser i kommunen.

Altiden har overtaget boligerne på Kirkeleddet 6 efter Gribskov Kommune. Altiden driver i forvejen Kirkeleddet 8 i Græsted, hvor der er et botilbud for yngre handicappede, og det fortsætter uændret.

Gribskov Kommune flyttede for nylig borgerne fra botilbuddet Kirkeleddet 6 til det nye botilbud Gydehøj i Esbønderup, som er en sammenlægning af de to tidligere afdelinger af botilbuddet Kobbelhusene.

Godt samarbejde bekræftet

Vi har i et fint samarbejde med Altiden, som vi kender godt. Vi har fuld tillid til deres måde at drive pleje på, og så er det jo bare rigtig godt, at Altiden kan skabe synergi ved at lægge Kirkeleddet 6 og 8 sammen, siger formand for byrådets udvalg for Ældre, Social og Sundhed, Birgit Roswall.

- Vi har i en årrække arbejdet tæt sammen med Gribskov Kommune særligt på ældreområdet, og vi ser frem til at udvide det gode samarbejde med det nye tilbud til voksne borgere med autisme. Selvom autismeområdet er nyt for Altiden her i Gribskov, så har vi lang og solid erfaring på området fra vores øvrige seks tilbud i Danmark. Vi glæder os til at åbne dørene og byde indenfor til gode, trygge hjem i dejlige omgivelser, siger administrerende direktør i Altiden, Mirian Toft.

 

Atter lys i vinduerne

Nu skal der atter lys i vinduerne her på Kirkeleddet, og huset får fornyet liv, når vi snart kan byde velkommen til de første beboere i lyse og moderne rammer. Vi har i forvejen et botilbud for borgere med handicap i naboejendommen, og vi bor dør-om-dør med en børnehave, så rammerne for et trygt og godt hjem er på plads. Nu glæder vi os til at fylde dem ud med nærvær, omsorg og specialiserede tilbud til voksne borgere med autisme, siger Miram Toft.

Overdragelsen af boligerne på Kirkeleddet 6 er en del af Gribskov Kommunes boligstrategiske handleplan. Planens overordnede formål er at sikre borgerne bedre vilkår og udnytte kommunens bygninger på den mest optimal måde.

Yngre borgere med handicap i Kirkeleddet 8

Altiden driver Kirkeleddet 8, der er et botilbud, målrettet yngre borgere med fysisk handicap, som medfører et vidtgående støttebehov. Det åbnede 1. december 2007.

Miriam Toft oplyser, at der er kontrakt om driften af Kirkeleddet 8, der kan forlænges til 2023, og den nye aftale forløber synkront med det.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com