1/1

Gribskov: Bryder med 40 år lang mødetradition

3. februar 2019

Gribskov Byråd træder sammen til årets første møde tirsdag 5. februar kl. 19.00 i Rådhussalen i Helsinge - og med tirsdag som ny mødedag, bryder byrådets medlemmer med en 50 år lang tradition for, at mandag har været været fast mødedag for de ordinære møder - både i tidligere Helsinge Kommune og i Græsted-Gilleleje samt i Gribskovs første 12 år.

Det er led i reform af hele mødestrukturen, også for udvalgsmøderne, der ligeledes nu alle ligger på tirsdage.

- Det er første gang i det mindste i Gribskov Kommunes tid, at der holdes møder om tirsdagen, og det er da i hvert fald spændende, om ikke andet, mener Brian Lyck Jørgensen, Dansk Folkeparties.

Jannich Petersen, Venstre, hvis hukommelse går længere tilbage supplerer med, at det er første gang siden 1970 ved kommunesammenlægningen, at både politikere og borgere må belave sig på at komme til møderne tirsdage.

- I Venstres gruppe oplever vi det som et pænt fremskridt i forhold til tidligere. Det er spændende nytænkning, også med den nye mødestruktur for udvalgene. Jeg har aldrig i min tid i byrådene oplevet, at vi holder møder på kun én ugedag., og hvis det kan omsættes i praksis, tror jeg, det bliver godt for os alle - herunder også administrationen, vurderer den mange-årige borgmester.