Helsinge-Øst-10.jpg
Helsinge: Byggeri tættere på gymnasium

23. marts 2020

Idéer og høringssvar på til det forestående lokalplan-arbejdet for byggeriet i Helsinge Øst opfordrer til betydelig mere kreativitet med byggefelter, der giver mulighed for at bygge tættere på Gribskov Gymnasium - frem for op til tre etager op mod bakketoppen længere mod øst.

Fastlæggelsen af byggefelter sker med det lokalplanforslag, der udarbejdes i øjeblikket, og det er også grundlag for det udbud, Gribskov Kommune laver af den konkrete udformning af den nye administrationsbygning og det sundhedsfaglige hus. Samtidig indhentes tilbud.

Ved at udvide de mulige byggefelter, åbnes for større kreativitet, end det foreliggende oplæg rummer, mener beboerne.

- Vi finder det positivt, hvis placering af bygninger følger gymnasiet og ikke ligger på bakken, skriver 43 beboere i nabolaget i høringssvar.

I anden fase bygges den resterende del af rådhuset længst mod øst, hvor studieboligerne i øjeblikket er placeret. Her er der forslag om at rykke denne del af byggeriet, der vil være i op til fem etager, svarende til facadehøjde på op til 20 meter. længere væk fra Østergade, så der kan anlægges to rækker med parkering. 

- Beliggenheden har markante lys- og indkigsgener til stue, køkken og have. Især en højde på tre-fem etager samt beliggenhed helt ud til Østergade bekymrer. Foreslår en højde på 2toetager ud til Østergade eller alternativt at byggeriet rykkes længere ind på matriklen ligesom Gribskov Gymnasium, skriver Bettina Gerdes, Østergade 63 - og dermed genbo til byggeriet.

Læs også: Går i jorden i Helsinge Øst

Læs også: Rundkørsel og viadukt under banen

Læs også: Bekymring over trafik og højder

Læs også: Rådhus i Helsinge Øst i to faser