1/1

Gilleleje: Byggestart om tre uger i Kanalhuset

17. april 2019

Der ventes nu byggestart på tredje etape i Kulturhavn Gilleleje, Kanalhuset, indenfor tre uger. Efter flere forsinkelser kan ti plejeboliger, 20 ejerlejligheder og 700 kvadratmeter forretninger dermed stå klar i efteråret 2020.

Byens borgere og handelsliv har længe sukket efter at få vished for, hvordan Kulturhavn Gilleleje dermed kunne afsluttes - og nu tyder alt på, at byggeriet kan gå i gang i starten af maj - og dermed i øvrigt også før, en af ejerne på KG3, Gilleleje Brugsforening, holder generalforsamling, hvor kulturhavnen ellers igen kunne blive et tema.

- Vi har nu fået stillet i udsigt, at byggeriet endelig kan igangsættes. Det er ikke den første termin, vi har fået stukket ud, men nu har vi rimelig tilbud til, at der sker noget, så vi kan have yderligere ti plejeboliger klar til oktober 2020,  siger forstander Kirsten Schaumburg, Ellen Mariehjemmet.

Ellen Mariehjemmet er til leje i byggeriet. Ejerlejlighederne har været udbudt i projektsalg, og efter en hurtig start med 12 solgte boliger, har det været mere trægt med at få endelige købsaftaler på plads. 

Der er nu solgt 14 lejligheder, fire er reserveret og to er endnu på salgslisten.

14 af 20 lejligheder solgt

Men med det fremskredne salg kan KG3 ApS få finansieringen af projektet endelig på plads. I stueplanet bliver der 700 kvadratmeter forretningslokaler. Heraf er godt 500 kvadratmeter til 'nyform', der i øjeblikket er genhuset i  i den tidligere Aldi-butik.

Der bliver parkeringskælder i tilslutning til lejlighederne, og her er der ved at blive indhentet byggetilladelse i Gribskov Kommune. 

Afsluttet i 2020

Byggeriet af etape 3 Kanalhuset er blevet yderligere forsinket. Forsinkelsen skyldes blandt andet, at man har forhandlet sig frem til at få etableret en parkeringskælder til de nye lejemål, og i den forbindelse har det været nødvendigt at søge en ny byggetilladelse. Opførelsen af Kanalhuset forventes at blive påbegyndt i løbet af nogle uger og være afsluttet i 2020, forklarer Gillelejes Brugsforening i årsrapporten for 2018, dateret 10. april, og som foreligger før generalforsamlingen tirsdag 7. maj.