Gilleleje: Byvandringer i den historiske bydel

5. august 2019 

Museum Nordsjælland  har sammen med Gilleleje og Omegns Museums-forening igen i år arrangeret byvandringer i det historiske Gilleleje. Årets ture afsluttes torsdag 8. august.

Turen varer halvanden time og er på lidt under en kilometer. Der sluttes af med rundvisning i Skibshallerne, hvor der er lejlighed til at se udstilling om livet på Nordkysten før og nu.

 

Tre guider står for turene på skift. Det er museumsinspektør Søren Frandsen og to tidligere formænd for Museumsforeningen, Svend Henrik Svendsen og Lars Thomas Thomsen.

Gilleleje er en fisker- og turistby. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie, som også omfatter sørøveri og skibsforlis. Byens fiskere byggede i 1530'erne den første protestantiske kirke i Danmark. Under Anden Verdenskrig blev 1300 danskere af jødisk afstamning reddet til Sverige fra Gilleleje-området.

Mødested og pris

Turene starter kl. 15 ved mødestedet ved det store anker på Havnevej i Gilleleje og slutter i Skibshallerne. Turene koster 75 kroner og entre til museet er inkluderet. Børn og unge under 18 år deltager gratis. 

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com