1/1

Helsinge: Cykling uden alder på Helsingegården

18. oktober 2019

Nu skal beboerne på Helsingegården også ud og have vind i håret. Med donationer fra Trygfonden og Rosendahl Designgroup får Helsingegården Plejecenter nemlig også sin helt egen rickshaw, som ved hjælp af frivillige cykelpiloter skal bringe beboerne ud i landskabet for at opleve og måske gense skønne steder.

 

Indvielsen af Rickshawcyklen på finder sted mandag 28. oktober kl. 14.00-17.00 på Helsingegården Plejecenter. Her inviteres beboere, deres familier, naboer, venner, personale og alle, der gerne vil være en del af initiativet, til et festligt arrangement.

 

Eftermiddagen byder på prøveture til friske passagerer og introduktion for nysgerrige og måske fremtidige piloter, der gerne vil prøve at træde i pedalerne.

 

Det nu siden nedlagte udvalg for Forebyggelse og Idræt har være sponsor for de to cykler der står på Skovsminde og Trongården. Johannes Fogs Fond, har doneret cyklen på Bakkebo.

 

Initiativgruppen der består af Cyklistforbundet Gribskov, Klimagruppen Gribskov og Gribskov Kommune er i fuld gang med at fondsansøge til flere cykler og håber snart at kunne udvide til flere plejecentre og borgere i kommunen.

Alle, der kan tænke sig at blive frivillig cykelpilot så mød op til indvielsen mandag 28.oktober.

 

Cykling uden Alder er et 'fællesskab på hjul', hvor beboere på plejecentre får mulighed for at blive passagerer i eldrevne rickshawcykler med frivillige cykelpiloter bag styret. Det giver mulighed for godt fællesskab og rickshawture, der frembringer gode erindringer og historier og som giver smil på læben hos alle.

 

Cykling uden Alder findes allerede på tre andre plejecentre i Gribskov Kommune, Skovsminde i Græsted, Trongården i Vejby og Bakkebo i Gilleleje.