1/1

Teater: Grevinde Danner går i land i Gilleleje

2. august 2019 

'Det flydende Teater' går i land i Gilleleje, når Gribskov Teater åbner sæsonen på scenen i Hotel Gilleleje Strand, hvor historien om Grevinde Danner spilles i hotellets smukke sal. Det bliver torsdag 22. august kl. 19.30.

Historien om Louise Rasmussen som giver fanden i tidens normer og insisterer på at være et frit og handlende individ. Hun elskede to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling, som hun fik barn med, og Kong Frederik VII, som hun blev gift med.

Forestillingen har Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Karen Duelund Guastavino og Marie Louise von Bülow i rollerne.

Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Det er historien om den ubemidlede Louise Rasmussen, der kom til verden som følge af et overgreb, og som hadet og foragtet blev gift med Kong Frederik VII.

 

Det Flydende Teater fortæller i 'Danner' historien og sætter med den og samarbejdet med Danner fokus på de 38.000 kvinder, som hvert år udsættes for fysisk vold i danske hjem.

Grevinde Danner fortjener at blive kendt af den brede befolkning. Hendes særlige liv betyder, at vi i dag driver et af Danmarks vigtigste og mest kendte huse i kampen for at stoppe vold mod kvinder og børn. Det Flydende Teater kan forhåbentlig være med til at åbne danskernes øjne for Grevinde Danner og for hvorfor dét hus, hun fik bygget i 1875 stadig er relevant i dag, siger Lisbeth Jessen, direktør i Danner.

 

'Danner' opføres i øjeblikket på Furesøen, og der bliver Danmarks-turné på land fra 22. august, og Gilleleje oplever således premieren på det.