Ramløse mølle_06.jpg

Ramløse: Dybbøls mølle-bygger

skal også redde Ramløse Mølle

3. marts 2020

Møllebygger Morten Anker Petersen fra Avnbøl ved Sønderborg har netop stået for renoveringen af Dybbøl Mølle - nationalsymbolet - og han er kaldt til undsætning for også at redde et af Gribskovs symboler, Ramløse Mølle, Hans folk har mandag og tirsdag afmonteret den sidste vinge og vindrosen og kører det til værkstedet i Sønderjylland. Her må han dog vente på grønt lys for at lave nye vinger, indtil økonomien er på plads. Men det kan være på vej. Formandskabet i Gribskov Byråds udvalg for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi er nemlig også på vingerne for at finde en løsning.

Mølleforeningen i Ramløse står for driften af møllen, men den ejes af Gribskov Kommune. Her er i budget 2021 sar 750,000 kroner af til nye vinger - men det rækker langtfra, så der er ved at blive lavet ansøgninger om fondstilskud. Men dermed er der selvsagt endnu er der ikke kommet svar på det.

Det samlede budget for møllevinger, vindrose og andre reparationer vurderes til at blive o ver to millioner kroner.

Formandskabet i KEO, Morten Ulrik og Jørgen Simonsen, er fast besluttet på at det ikke skal være en helt teoretisk situation omkring møllens istandsættelse, så derfor tages det op i næste udvalgsmøde, hvordan det kan realiseres - så møllebyggeren kan sætte gang i arbejdet.

Ingen kan være tjent med, at Ramløse Mølle kommer til at så i lang tid uden vinger. Det er også spørgsmål om et signal til de mange frivillige, der med ildhu står for den arbejdede mølle, at kommunen tager deres bekymringer for møllens fremtid alvorligt, fastslår formandskabet i KEO.

Billederne fra nedtagningen af vinge og vindrose tirsdag er taget af medlem af mølleforeningens bestyrelse, Villy Nielsen.

1/5

1/13

1/13