Helsinge: Endnu usikkerhed om konkursramt byggeri

12. februar 2020

Halvanden uge inde i konkursbehandlingen af B. Nygaard Sørensen A/S er det endnu uvist, hvad der skal ske med selskabet og de igangværende projekter, herunder Boligselskabet Nordsjællands 113 boliger på Møllebakken i Helsinge.

- Vi er der, hvor vi er ved at have rimelig overblik over entrepriser og materiel fra byggepladser, fortæller Andreas Mylin fra Accura Advokatpartnerselskab, der er en kuratorerne på sagen. Vi er fortsat i drøftelser for at se, om vi kan få nogen til at tage entrepriser og overtage dele af virksomheden, fortsætter han.

Han fastslår over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at omkring 18 byggepladser er ramt af konkursen.

Antallet af interesserede ønsker han ikke at sætte tal på.

- Der er ikke en decideret deadline på, hvornår drøftelserne kan afsluttes. .Men det er klart, at des mere tidsudfordrende forholdene bliver på de forskellige byggepladser, des mere pres kommer der på tiden, siger han og påpeger, at det er forskelligt, hvor langt de forskellige projekter er, forklarer Andreas Mylin.

- Vi vurderer indenfor to uger at have en vis nærmere afklaring af, hvad der kan sælges i dele af aktiver og aktiviteter. Det afgørende i forhold til, hvem der eventuelt kommer til at overtage, er tempo og en potentiel købers mulighed for hurtige beslutninger.

Part i flere Voldgiftssager
Andreas Mylin. oplyser, at entreprenøren har haft flere sager i Voldgiften. Flere omhandler de fugtsugende MgO-plader, men ikke alle:

- Vi vurderer, om der er sager, hvor vi kan få penge til kreditorer. Om det giver økonomisk mening at køre videre.

- Der vil være nogen, hvor det giver mening at fortsætte. Hvor der er penge til gode, siger Andreas Mylin uden at sætte antal på sagerne.


- Der er ikke umiddelbart nogle indikationer for, at der er foregået noget, som ikke kan ske i drift af en entreprenørvirksomhed, siger han og understreger, at voldgiftssagerne har været en giftig cocktail for entreprenøren og nok har udløst konkursen, vurderer √, ifølge Licitationen.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com