1/1

Helsinge: Erhverv og iværksættere i Tinghuset

5. oktober 2019

Tankerne om at flytte Helsinge Bibliotek til Tiinghuset i bymidten er opgivet, og den historiske bygning ved Gadekæret skal i stedet omdannes til et aktivt erhvervs- og iværksætterhus, hvor der blandt andet kan blive plads for kreative erhverv.

Det er en del af det budforlig, samtlige partier i Gribskov Byråd har indgået sent fredag. Det sker ovenpå, at der er brugt op til en halv million kroner på at undersøge muligheder og også omkostninger ved at lave flytningen af bibliotek til Tinghuset for at give plads til at lave rådhus-afdeling på Skolegade 43, hvor biblioteket og Kulturhuset har til huse.

Pengene til denne forundersøgelse er dog ikke nødvendigvis smidt langt ud af vinduet, idet bygningsundersøgelser og indretningsforslag fra arkitekterne i Box 25 delvist kan lægges til grund for ændringer til erhvervs-. og iværksætterhus.

De nu - formentlig - endelige planer for Tinghuset, der i øjeblikket alene er i brug som møbellager, kan efter tanker fra de konservative også blive et hus, hvor kreative iværksættere kan udvikle sig og også kreative foreninger kan være lejere. Det er efter en model, Aabenraa Kommune og Business Aabenraa har meget stor succes med.

Læs også: Frivilligcenter til arkiv og BLIK

Læs også: Hele byråd bag budgetforlig