Esrum: Kloster åbner til ny sæson

1. juni 2020

Efter halvandet år med renovering og tre måneder med Coronakrise er Esrum Kloster endelig klar til at åbne for publikum. Grundlovsdag, fredag 5. juni, slår det gamle kloster dørene op, og har en helt ny udstilling på programmet med en fantastisk VR-oplevelse. 

Udstillingen ‘Magt i himlens navn’ dykker ned i Esrum Klosters historie – set med et magtperspektiv. Det overordnede udstillingsgreb er fortællinger gennem tegninger, hvor der også er krydret med lyd for at tydeliggøre, hvor meget magt klosteret havde i middelalderen – både den religiøse, den økonomiske og den politiske. 

 

Kalkmalerier møder tegneserier 

Publikum kan tage på en rejse gennem Esrum klosters historie i et tegnet univers, der tager udgangs-punkt i tegneserier og middelalderens kalkmalerier.

 

Her kan klosteret følges fra grundlæggelse og frem til nedrivning - og fordybe sig i det mange fine lag og detaljer, tegningerne indeholder. 

Rejse gennem den prægtige klosterbygning 

Publikum kan opleve en fantastisk virtual reality-rejse med mulighed for at bevæge sig rundt i de nu forsvundne klosterbygninger.

 

Gæsterne bliver ført igennem gange og korridorer, kommer udenfor i den smukke fratergård og ender til slut i den prægtige klosterkirke - for til sidst at stige til himmels og få et kig udover området. Her får alle virkelig fornemmelsen af, hvor stort et kompleks bygningen har været. 

‘Gamle’ udstillinger genåbner 

Publikum kan også besøge gamle kendinge, som den sanselige udstilling ‘Mennesket i klosteret’ og komme gennem lyd- og lysinstallationer og helt tæt ind på livet af de mennesker, der boede på klosteret. Alle, der er i spilhumør, kan melde sig som adelsfamilie og spille sig igennem reformationens dilemmaer i spillet ‘Tro, magt og kaos’. 

Café, butik og ny lounge 

Der bydes på herlig frokost i Møllecaféen, der åbner op for indendørs servering. I Klosterkælderen kan gæsterne slå sig ned i den nye lounge med kaffe, kage og klosterøl og tale oplevelserne igennem. Butikken, som under corona kun har været åben i weekender, åbner nu som normalt tirsdag-søndag. 

Der er åbent tirsdag-søndag kl. 10-17 . Der er entré på 85 kroner for voksne. Børn og unge indtil 18 år ghar gratis adgang.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com