1/2

Græsted: Fest for børnefamilier i BLIK

20. januar 2019  

Weekendens spændende tilbud om ’Familietid – det skal være fedt at være børnefamilie’ samlede op mod 200 familiemedlemmer ifølge ’publikums-tælleren’ ved indgangen til BLIK Græsted Bibliotek. Arrangementets flotte plakat lovede ’Hip-Hop, Historier og Hoppeborg, og plakatens ord blev til fulde opfyldt.

I biblioteksafdelingen spillede først ’Fed rap med Rimrejsen’, og de muntre fyre rappede og spillede flot til nogle af de mange emner, som besøgende i forvejen havde lagt i en skål. Der kunne rappes og spilles til alle emner. Der var desuden sjove ting at prøve i både bibliotekssalen og gymnastiksalen, hvor en mægtig hoppeborg hele tiden var i gang. Et populært familieindslag.

Efter en pause, hvor alle kunne forsyne sig med saftevand, te og kaffe, kager, fine gulerodsstave og mindre usunde lækkerier fik den kendte storyteller Carsten Islington ordet. Han indtog scenen med stort tegnepapir og sort farvekridt, og i en halv times tid fortalte og tegnede han historien om, hvordan trolde blev til. Børnene fulgte alle hans bevægelser, og pludselig lød det fra et af børnene:  'Du har glemt at give trolden hale på”, og sekundet efter havde den tegnende fortæller rådet bod på den sag.

Arrangementet var tilrettelagt af en gruppe i Græsted, men var for hele kommunen. Gruppen bestod af repræsentanter for BLIK, Familievenner Gribskov, Græsted Kirke, Red Barnet Gribskov, GLIMT, Indre Mission i Græsted, Røde Kors Græsted-Gilleleje og mange flere.

Den meget vellykkede fest for børnefamilier bliver fremover fulgt op af andre tiltag om ’Familietid – det skal være fedt at være børnefamilie’. 

Initiativet kan følges på Facebook. ’Familietid Gribskov’.

1/7