1/5

Helsinge: Fine festdage for Holbo-vævere

4. november 2018  

Holbo Herreds Væverforening kan se tilbage på tre flotte festdage i Gribskov Kultursal, hvor foreningen samlede stort publikum til 40 års jubilæum. Det blev blandt andet budt på fremvisning af mode, som medlemmerne har skabt den med væverarbejder over fire årtier.

Grundlaget for Holbo Herreds Væverforening var en aktiv Ramløse-borger, Ellen Nielsen, der i midten af 1970'erne åbnede sit hjem for væveundervisning. Dette blev så stor en succes, at hun blev tvunget til at lukke den lille private væveskole pga. naboklager over 'alle de parkerede biler'.

 
Men det var ikke sådan at stække vingerne på kvinderne, der dannede Holbo Herreds Væverforening 2. november 1978. Der skulle dog gå mere end seks år inden foreningen fik sine første egne lokaler på 1. salen af Annisse Gamle Skole i januar 1985.  

Indtil da havde medlemmerne flyttet rundt på vævene fra sted til sted. Da foreningen først havde fået egne lokaler voksede foreningen med andre håndværk. I dag væves, filtes, broderes, sys, kniples, spindes, strikkes, pileflettes og trædrejes, og der er stadig plads til nye håndværk og interesser. 

Foreningen har haft en lidt omtumlet tilværelse, idet den efter tiden i Annisse kom til Vejby en kortere periode, før den nu har til huse på Gilbjergskolen i Blistrup Skole, og trædrejerne på Gilbjergskolen i Gilleleje. 
 
Allerede i 1980 startede væverforeningen med at tilbyde egne kurser. Dette blev grundlaget til den skolevirksomhed foreningen driver i dag. 

1/1

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com