Gribskov: Hæder til udsendte for fjerde gang

5. september 2019

Gribskov Kommune har torsdag for hædret Danmarks udsendte ved den officielle Flagdag - og det var for tredje gang i Gilleleje. Forrige år var arrangement på Helsinge Rådhus. For første gang startede begivenheden i Gilleleje Kirke, og det fortsatte med tale af borgmester Anders Gerner Frost ved 5. maj-stenen på havnen, hvor der også blev lagt blomster.

Sognepræst Helena Hauge, der også er orlogspræst i Søværnet, holdt prædiken og bøn i kirken. Gilleleje Marieforening var først for efterfølgende frokost og sammenkomst. Hjemmeværns-distrikt Nordsjælland var også repræsenteret.

5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009.

Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister. Flagdagen omfatter den samme personkreds som det nationale monument over Danmarks internationale indsats efter 1948.

Flagdagen er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

1/3

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com