Røde Kors_06.jpg

Røde Kors: Flot festdag for Vågetjenesten

7. marts 2020

Et enestestående ildsjæle-arbejde er fredag fejret i Kulturhavn Gilleleje, hvor Røde Kors Vågetjenesten Gribskov har markeret ti års jubilæum. Talrige gæster med generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, og borgmester Anders Gerner Frost i spidsen lagde vejen forbi og hyldede den store indsats, nu 25 vågere har ydet i en årti. Dermed er Vågetjenesten i Gribskov en af landets ældste.

Vi glæder os utroligt over den flotte opbakning til vores arrangement og ikke mindst de mange flotte ord til Vågetjenesten, siger Vivi Kjær, der ere formand for røde Kors i Græsted-Gilleleje.

Vågetjenesten omfatter både måned og kvinder og det er både yngre og ældre, der alle er frivillige med et afklaret forhold til døden og giver ro til mennesker i den sidste stund.

Røde Kors altid tilstede

Ved jubilæumsarrangementet, der fandt sted i både Gilleleje Bio og på Mezzaninen, holdt Anders Ladekarl et levende foredrag med afsæt i årelange erfaringer med internationalt og nationalt hjælpearbejde under overskriften 'Røde Kors-altid tilstede'.

Flere af vågerne har været med i alle ti år, og der blev uddelt både ti-års-nåle og fem-års-nåle.

Aktivitetsleder Birthe Westergaard fortalte om årene med Vågetjenesten i Gribskov, og om Vågetjenestens nye aktivitet, pårørendestøtte.

Borgmester Anders Gerner Frost fremhævede den store indsats, Vågetjenesten står for.

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Borgmester Anders Gerner Frost fremhævede den store indsats, Vågetjenesten står for.

1/4

1/2