Græsted: Flot PC-donation til Flygtningehjælp

24. oktober 2019 

Foreningen Frivillig Flygtningehjælp har modtaget en flot gave fra Græsted Rotary Klub, der har doneret ti brugte, eftersete og rensede bærbare PC’'ere i tasker. Med denne donation gør Rotary det muligt at hjælpe unge flygtninge i Gribskov Kommune godt videre i uddannelsessystemet.

Et besøg i Græsted Rotary blev dermed en ekstra god oplevelse for Mona Bechmann, Rim Droubi og Anna Margrethe Steffensen fra foreningen Frivillig Flygtningehjælp.

 

De var inviteret til Rotary-møde, hvor Mona Bechmann fortalte lidt om foreningen, Anna Margrethe Steffensen fortalte om, hvordan onsdagscafeen kører i Frivilligcenter Græsted , hvor der både er rådgivning, lektiehjælp og hygge, spil med børnene i de forskellige lokaler. Rim Droubi fortalte om sin baggrund som ingeniør i Syrien og hvordan det det har været at komme til Danmark. og at hun nu selv er frivillig på lige fod med andre.

Når de unge forlader folkeskolen og skal videre i uddannelsessystemet skal de nemlig selv anskaffe sig en bærbar PC. Det er ikke en luksus, men det er et nødvendigt arbejdsredskab. Anskaffelse af en bærbar PC er der imidlertid ikke altid økonomi til.

 

I mange flygtningefamilier er både de unge og deres forældre i uddannelsessystemet, hvilket gør udgiften til en PC endnu større. Derfor vil de ti bærbare PC'’ere blive godt modtaget med stor tak rundt omkring hos de personer, der får glæde af dem.

Frivillig Flygtningehjælp siger en stor tak til Græsted Rotary Klub, siger de glade modtagere.

 

Frivillig Flygtningehjælp 'bor' på Frivilligcenter Græsted og har mange aktiviteter for de flygtninge-familier, der bor i omegnen. Det er i form af blandt andet sprogtræning, lektiecafë, rådgivning, onsdagscaf'e, blokfløjtegruppe, kvindegruppe, kreaklub og billedskole for børn. Der er omkring 60 frivillige.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com