Kram fra daværende idrætsudvalgsformand Jørgen Simonsen til Anja Kühl, Gym Helsinge, der modtog foreningsprisen i 2016.

Kram fra daværende idrætsudvalgsformand Jørgen Simonsen til Anja Kühl, Gym Helsinge, der modtog foreningsprisen i 2016.

1/1

Gribskov: Foreningspris skæres ned - og væk

15. januar 2019

Foreningsprisen, der siden 2013 er tildelt i Gribskov Kommune til særligt fint foreningsarbejde, bliver skåret ned i år fra 10.000 kroner til 5.000 kroner - og forsvinder helt fra 2020. Det er tirsdag godkendt af byrådets idrætsudvalg. Baggrunden er meget få indstillinger - og enkelte tilfælde, hvor prismodtagerne har måttet indstille sig selv.

Gribskov Kommune uddeler tre priser til idrætten. Idrætslederprisen, der er den ældste pris, prisen til 'Årets fund' og foreningsprisen. Med Idrætslederprisen følger 5.000 kroner - og det samme gør der for Årets Fund-prisen. Med Årets Foreningspris følger der 10.000 kroner.

 

Årets Foreningspris er den nyeste pris og er kommet til i 2012 og uddelt første gang i 2013. Det blev dengang besluttet, at der skulle medfølge 10.000 kroner med udnævnelsen.

 

Årets Foreningspris uddeles til en idrætsforening, der har gjort en helt speciel og unik indsats i det forgangne år. Der har til denne pris været meget få indstillinger, idet det har været svært for idrætsforeningerne at indstille kandidater, og idrætsforeningerne har af og til skullet indstille sig selv.

Der har hvert år kun været mellem én og tre indstillinger.

 

Idrætsrådet har drøftet forslaget om at skære foreningsprisen ned allerede i år - og helt væk fra 2020, og vi er enige i, at der ikke rigtigt er basis for foreningsprisen nu, siger formand for idrætsudvalget, Trine Egetved..

Dette års priser uddeles mandag 1. april - og der er frist for indstillinger tirsdag 5. februar til alle tre priser.