1/2

Gilleleje: 'Forskning på farten' vises i bibliotek

21. november 2019

Udstillingen 'Forskning på farten', der er på tur landet rundt, kommer til Gilleleje Bibliotek, hvor den kan opleves til mandag 16. december. I udstillingen kan børn og voksne studere mangfoldigheden i den unikke verden, vi lever i og få et indblik i nogle af de mange ting der forskes i hver dag og hvilken betydning denne forskning har for vores forståelse for verden omkring os. 

 

Der gives svar på utallige spørgsmål: Vidste du, at et menneskehjerte slår omkring100.000 gange i løbet af en dag, og at gamle isbjørnekranier kan afsløre forurening på Arktis? Og at 15.000 blæksprutter i spritglas bruges til forskning i artsbestemmelse?

Svarene på den slags spørgsmål skal normalt findes på et Statens Naturhistoriske Museum og Experimentarium. Men nu kan alle få svarene på dette og meget mere i den nye rejseudstilling

 

Hver genstand fortæller en historie

Isbjørne og krokodillekranier, havskildpadder i sprit og hjertet fra en giraf, det er blot nogle af de 70 originale museumsgenstande, der vises frem på udstillingen, og som kommer fra montrerne på Statens Naturhistoriske Museum.

 

Det er første gang i Danmark, at der udstilles så mange genstande uden for museets rammer. Hver genstand fortæller en historie fra den naturhistoriske forskningsverden, og indeholder ægte genstande indenfor forskellige forskningsområder.

I udstillingen kan publikum også studere kraften i eget hjerteslag med et interaktivt hjertespringvand, der kommer fra Experimentarium. Og du kan sammenligne dit eget hjerteslag med hjerteslaget fra en elefant, giraf eller hval.