1/2

Gilleleje: Første spadestik taget til Kanalhuset

4. december 2019

Tredje etape i Kulturhavn Gilleleje - Kanalhuset - er onsdag igangsat med de første spadestik, foretaget af udvalgsformand for erhverv, kultur og oplevelsesøkonomi, Morten Ulrik Jørgensen, og direktør i Gilleleje Brugsforening, Lars Corfitzen.

 

Dermed ere vejen banet fornedramning af de mange, op til 12 meter lange betonpæle, der skal sikre en solidt fundament til byggeriet.

Kanalhuset, der er sidste del af det store projekt midt i Gilleleje, omfatter ti plejeboliger til Ellen Mariehjemmet, 20 ejerlejligheder samt 700 kvadratmeter butikker, heraf over 500 kvadratmeter til 'Ny Form', der i øjeblikket er genhuset i den tidligere Aldi-bygning, og en butik med endnu ukendt lejer. 

Byggeriet ventes færdigt i december 2020.

Bygherre på projektet er KG3 ApS, der ejes af Gilleleje Brugsforening sammen med blandt andre Michael Nyboe, der har været projektudvikler på hele Kulturhavn Gilleleje - og nu glæder sig over at hele projektet kan afsluttes.

Ejerandelene i KG3 ApS er via KG3 Holding ApS delt mellem brugsens ejendomsselskab GBH A/S, Michael Nyboe Holding ApS, Rungsted Kyst, Sifora ApS, Værløse, og Per Christensen Automobiler Holding Aps, Rødovre, 

Udvalgsformand Morten Ulrik Jørgensen giver udtryk for, at der med afslutningen af Kulturhavnen er nået en vigtig milepæl i udviklingen af bymidten i Gilleleje - til gavn for både handels- og kulturliv. Morten Ulrik Jørgensen er nu formand for byrådets udvalg for erhverv, kultur og oplevelsesøkonomi.

Han stod i spidsen for planudvalget, da de sidste politiske sløjfer blev bundet, så tredje etape af projektet kunne gennemføres med bredere politisk opbakning, idet daværende næstformand i planudvalget, Jannich Petersen, spillede den anden hovedrolle. Det skete med et afgørende forlig om bygningshøjde og omfang af butikskvadratmeter

Læs også: Kanalhuset færdigt på 12-års dag

1/8

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com