1/2

Gribskov: Borgmestre fortsætter trafik-presset

28. februar 2020

Borgmester Anders Gerner Frost har sammen med  og fem andre borgmestre. igen fredag formiddag haft møde med transportminister Benny Engelbrecht. Borgmestrene argumenterede for en udvidelse af Hillerødmotorvejen, der både vil gavne borgerne, erhvervslivet og kommunernes økonomi generelt.

 

De trafikale udfordringer i Nordsjælland vokser stadig stødt til stor gene for både borgere og erhvervsliv. Det ved transportminister Benny Engelbrecht, der havde lagt to besøg i det nordsjællandske for at lytte til de lokale borgmestre og virksomheder og blive klogere på deres udfordringer og mulige løsninger.

 

Transportministeren var på besøg på Louisiana i Humlebæk og hos Foss i Hillerød, hvor han mødtes med borgmestrene fra Gribskov, Hillerød, Helsingør, Halsnæs, Frederikssund og Fredensborg Kommuner. De er gået sammen om at fremme tre trafikprojekter i Nordsjælland: en forlængelse af Hillerødmotorvejen helt op til Isterødvejen, en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen og en markant forbedring af Kystbanen.

 

Alle projekterne er vigtige for Nordsjælland, men især forlængelsen af Hillerødmotorvejen vil betyde meget for Gribskov Kommune. Borgmester Anders Gerner Frost talte med transportministeren om Gribskovs udfordringer og alt det, en udvidelse vil gavne den økonomisk pressede kommune.

 

- En udvidelse vil give flere virksomheder og borgere mod på at bosætte sig i vores naturskønne kommune, ligesom den vil lette livet for dem, der allerede er her og for eksempel pendler til og fra kommunen, siger Anders Gerner Frost..

Koster milliarder hvert åre

De trafikerede og kø-ramte nordsjællandske veje koster ifølge en stor analyse af COWI samfundet 8,5 milliarder om året og frustrerer både borgere og virksomheder, der spilder dyrebar tid på asfalten, konstaterer Anders Gerner Frost, der understreger, at en gennemførelse af de tre trafik-ønsker fra borgmestrene også vil styrke livskvaliteten hos mange.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com