1/1

1/1

 FRA SMAG PÅ ØL TIL FERIE 

Esrum Kloster og Møllegård lever sig igennem Corona-begrænsninger. En vellykket til bud om ølsmagning er overstået i stedet for en mere storstillet ølfestival med stort publikum. Nu er der skænket op til masser af ferieaktiviteter fra lørdag 10. oktober til fredag 16. oktober - alle dage kl. 10-17.

 

I middelalderen var det vigtigt at sikre vinterens forråd. Og konserveringsmetoder som saltning, røgning og syrning stammer helt tilbage fra vikingetiden, hvor man gemte noget af høsten og de slagtede dyr til koldere tider.

 

Der fortælles om at konservere fødevarer på gammeldags manér I Klostergården kan børn og voksne besøge forskellige stationer, hvor de kan dykke ned i forskellige konserveringsmetoder – selvfølgelig på middelaldermanér.

 

PLANTE OG JAGTLØB

Der bliver mulighed for at indsamle planter på klosterets område, eller tage på jagtløb i skoven og vind fine præmier. Der skal findes poster og alle kan deltag i en lille quiz og bliv klogere på medicinske planter, jagt og vildt i middelalderen.

 

Når ugen er gået trækkes en samlet vinder.

 

TØRRING, SALTNING OG RØGNING

Der kommer tørring, saltning, røgning og fermentering på programmet. Gæsterne kan tørre deres egne små poser bær over bål – og få tips og tricks til hjemmetørring.

 

Gæsterne kan også være med til at salte sild og ryge skaldyr – og få opskriften med hjem. Der fortælles om, hvordan der kan startes en fermentering op fra bunden, og afslutte den derhjemme.

1/2

1/2