1/1
Fredbogård i kaos og 'ruiner'

27. september 2020

Fredbogården Fonden og selskabet Fredbogård ApS er økonomisk helt i ‘ruiner’, og kaos omkring ledelsen af fonden, der varetager driften af eventpladsen i Græsted, er total. Formand Karsten Grubert er gået, og tre bestyrelsesmedlemmer, valgt af byrådet vil også afløses med omgående virkning.

Gribskov Byråd skal derfor tirsdag 29. september udpege tre nye medlemmer i stedet for Jens Holck, SF, Arne Würgler, Enhedslisten, og Knud Antonsen, Venstre, der har bedt om fritagelse fra hvervet, som de ellers er udpeget til frem til udgangen af 2021.BRUG FOR FRISKE ØJNE

De tre bestyrelsesmedlemmer har vurderet, at ‘der nu er behov for friske øjne til at se på Fredbogård Fonden", og derfor anmoder de alle tre om at blive fritaget for hvervet i fondsbestyrelsen med omgående virkning.

De tre tilbageværende medlemmer i bestyrelsen er udpeget af Græsted Veterantræfforening. Det er Pernille Albjerg Sørensen, Peter Henning Feldborg Jensen og Michael Hjelm Bøttcher.

PENGE FOSSER UD

Fonden og anpartsselskabet har netop lagt regnskab frem for 2019, og de viser, at pengene fortsætter fosser ud af kassen.

Fonden har haft et underskud på 467.091 kroner, og egenkapitalen er faldet til 722.048 kroner. Det står ikke bedre til i Fredbogård ApS, der ejer ejendommen Fredbogård og står for driften af den.

Her er der et undereskud på 131.057 kroner. Egenkapitalen er dermed yderligere forringet, så den er negativ med 724.104 kroner.

Den negative egenkapital er finansieret af fonden, og det er alene med tilsagn om støtte fra fonden, der gør det muligt at drive selskabet videre.

Græsted Veterantræf er ikke truet af problemerne, så længe eventpladsen kan være til rådighed for pinsetræffet.