1/1

Gribskov: Frivilligpris til Familievenner

27. september 2019

Familievenner Gribskov har fredag aften modtaget Gribskov Kommunes Frivilligpris for 2019 ved den store 'Fredag Fredag'-komsammen i Gribskov Kultursal, hvor 250 frivillige var samlet til begivenheden. Prismodtageren blev valgt ud af det største og stærkeste gruppe af kandidater, der indtil nu har været.

• Der er virkelig mange rosende ord at sige om Familievennerne, fastslog Birgit Roswall, formand for byrådets udvalg for Ældre, Socvial og Sundhed, da hun motiverede valget af prismodtager.

Familievennernes arbejde hos børnefamilierne er med til at hjælpe familierne gennem en periode, hvor der er behov for netværk, praktisk hjælp og venskab. Det er kombinationen af selv at have erfaringer med børnefamilielivet, troen på at kunne hjælpe på en god og tillidsfuld måde og endelig lysten til at være ’medmenneske’ for andre, der gør Familievennerne helt særlige.

I fem år har Familievennerne hjulpet børnefamilierne. Nogle familier har deres familieven i et halvt års tid, nogle familier i mere end et år. Betingelsen er, at familieven og familie er sammen to timer hver uge i mindst et halvt år.

 

Familievennerne er utrolig dedikerede og engagerede i deres familie. De fylder noget af det ud, der mangler og det sker helt naturligt. Familierne regner med deres familieven som en omsorgsfuld ressource og det alene er med til at mindske følelsen af ensomhed og forebygge social isolation. Det er så betydningsfuldt for forældrene at børnene fortsat trives, selvom der er problemer i en periode. Ofte bliver der knyttet bånd, der også bliver betydningsfulde på længere sigt, forklarede Birgit Roswall med citater fra indstillingen.

Giver mange gode oplevelser

Familievennerne er med til at give min søn og jeg nogle gode oplevelser Oplevelser vi almindeligvis ikke ville have mulighed for at være med til af både økonomiske og sociale grunde. Vi har blandt andet fået mulighed for at komme med på forskellige ture, sidst var vi til overnatning i det fri,  Har vi haft en udfordring af en slags, har de uselvisk hjulpet os frem til en løsning, fortæller en af forældrene.

• Vi ønsker derfor at uddele prisen til Familievennerne og takke for jeres ekstraordinære og fantastiske indsats som frivillig i Gribskov Kommune, sluttede Birgit Roswall.

Med Frivilligprisen følger et gavekort på 5.000 kroner, en buket blomster og et diplom.

Læs også: Fejret med priser og røde næser

Læs også: Årets Kulturpris til Ram-Huset

Læs også: Seniorprisen til Inger Lundbak

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com