1/3

Oktober '43: 'Fuglene over Sundet' vises på tv2

5. november 2018

'Fuglene over Sundet', filmen, der har taget afsæt i begivenhederne i oktober 1943, da mange tusind jøder flygtede til Sverige - med hjælp fra blandt andet Gilleleje, vises søndag 11. november kl. 21.00 på tv2. Filmen var oprindeligt programsat 30. september, men sendefladen blev ryddet ved den lejlighed som følge af Kim Larsens død.

Filmen havde premiere som biograf-film for to år siden. Den følger en jødisk familie, jazzmusiker Arne Itkin, der bor i København sammen med sin kone, Miriam, og deres seksårige søn, Jacob, da der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder.

 

Da det bliver en realitet, må familien flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie. Men spørgsmålet er, om de mennesker, der kan hjælpe dem, er til at stole på?

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com