1/1

Esrum: Fyrer op under middelalder-gryder

21. september 2019

Hvad spiste en novice på klosteret, en bondesøn fra landet og en fornem adelsfrøken? Det får børn og voksne svaret på i efterårsferien fra mandag 14. oktober til fredag 18. oktober. Her fyres Esrum Kloster nemlig op under gryderne og omdanner de naturskønne områder til et autentisk middelalderkøkken, hvor publikum selv får fingrene i bolledejen.


I skolernes efterårsferie kan børn og andre sultne dermed komme besøg i middelalderkøkkenet. Bondekonen fra landet, køkkenmesteren fra klosteret og borgens fornemme kok guider nysgerrige lærlinge, til selv at tilberede middelalderens retter.

 

I Bondekøkkenet kan alle lave grøn havregrød, i Klosterkøkkenet bages fladbrød med urter fra klosterhaven og i det fornemme Adelskøkken kan man eksperimentere med kostbare krydderier i forskelligt bagværk.

 

Når deltagerne har været alle stationerne igennem, modtager de deres helt egne kokkebeviser.

Novice, bondesøn eller adelsfrøken?
I aktivitetsrummet på Møllegården er der desuden også mulighed for at prøve at være novice, bondesøn eller adelsfrøken. Alle kan lege sig ind i middelalderens verden ved at klæde sig ud, prøve kræfter med sværdkamp, skrive med fjer og blæk eller bygge en mur af munkesten.

Butik, café og naturlegeplads
Publikum kan også besøge klosterbutikken, der har masser af lækre efterårsvarer på hylderne, og der kan også nydes en herlig frokost i Møllecaféens hyggelige omgivelser – naturligvis tilsat historiske urter fra Klosterhaven.

 

Børnene kan få vind i håret på Naturlegepladsen, hvor historien om middelalderens børn fortsætter.

Der er åbent alle dage kl. 10.00-16.00. Billetter for både børn og voksne koster 50 kroner, og de kan bestilles HER