1/1

Festival: Gadeteater igen i Gilleleje og Græsted

21. juli 2019

Gribskov Teater har i fire år haft stor succes med at samle børn og voksne omkring gadeteater, og med et tilskud på 66.000 kroner kan foreningen igen i år byde på oplevelser. Det bliver i Græsted og Gilleleje som lokalt tilbud omkring Passage Festival i Helsingør-Helsingborg.

 

- Publikum i alle aldre, både kommunens egne borgere og de mange turister, har moret sig over de internationale forestillinger, fremhæler Pernille Gottlieb, formand for teaterforeningens bestyrelse.

 

år har vi planlagt at lægge forestillingerne fredag 2. august og søndag 4. august. I Gilleleje vil vi spille to forestillinger på Kulturbroen kl. 15.30 med 'Roulettes' fra Spanien og kl. 16.00 med 'Wanted 'fra Frankrig.  

 

Fredag kl.  19.00 afvikler vi så den store forestilling på Gilleleje Havn' 'Les Butors' fra Frankrig , oplyser hun.

 

I Græsted bliver det søndag 4. august kl. 14.00 med Compagnia La Fabiola fra Italien. De optrådte sidste år i Gilleleje og var en stor succes hos børn og voksne. Her samarbejder vi med Græsted Borger-forenings torvegruppe, tilføjer Pernille Gottlieb.

 

 Arrangementerne afvikles som i de tidligere år i et samarbejde med Helsingør Teaters internationale Passage Festival. Samtlige optrædende er således fra de internationale teatergrupper, der gæster Nordsjælland under festivalen, hvilket har givet et virkeligt højt niveau, idet vi her får kunstnere, der i årevis har arbejdet specifikt med gadeteater og publikumskontakt.

Gribskov Byråds udvalg for KulturErhverv og Oplevelsesøkonomi har bevilget 33.000 kroner til arrangementerne. Den anden halvdel dækker af Slots- og Kulturstyrelsen..

1/2