Byudvikling: Grøn bydel til Ramløse

30. juni 2020

Det Ramløse-baserede ‘BorgenHus A/S’ træder nu frem som køber af boligområdet ‘Ramløse Øst’, som Gribskov Kommune har haft i udbud. Prisen for de 83.000 kvadratmeter store areal er 16.480.000 kroner. Der kan bygges op til 32.000 kvadratmeter boliger, ifølge aftalen.

Det her er et vildt spændende projekt for os og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med det i tæt samarbejde med Gribskov Kommune. Min vision er at skabe en helt ny bydel, siger Ole Kjærgård, BorgenHus.

Jeg vil gerne skabe en grøn bydel, tilføjer Kjærgård, deriblandt andet har selvforsynende huse i tankerne og miljørigtige materialer til byggeriet.

Ole Kjærgård er selv bosiddende i området i ejendommen Husebyvej 19, hvorfra han også driver flere andre selskaber. Han har haft en datter i den lokale skole - og han har fokus på netop skolens fremtid.

Vil undestøtte det lokale

Jeg vil gerne være med til understøtte det lokale og skabe noget liv i det område, så den lokale skole kan bevares.

Det kræver, at der er boliger i området, som folk har lyst til at bo i, siger Ole Kjærgård, der også har planer om at opføre en hal, som i projektfasen kan bruges til at bygge elementer i. Herefter kan hallen udlejes til den lokale sportsklub.

 

Fokus på single-.husstande

Ramløse er i dag præget af traditionelle parcelhuse, men Ole Kjærgård har andre planer:

Der mangler boliger til singler og dem er der efterhånden rigtig mange af. Umiddelbart tænker jeg, at jeg vil bygge cirka halvdelen af boligerne i en mindre størrelse til single-husstande, og resten i familievenlige størrelser. Jeg leger også lidt med tanken om at skabe et fællesskab for ældre, tilføjer Ole Kjærgård.

Læs også: Ramløse Øst solgt helt lokalt

30. juni 2020

BÆREDYGTIGT PROJEKT

Vi står med et spændende projekt, som med sit fokus på bæredygtighed er en gevinst for Gribskov Kommune. Vi har fokus på at udvikle vores kommune med fokus på tilflytning og bæredygtige løsninger, og her er der lagt op til begge dele. Det er med til at gøre vores kommune endnu mere attraktiv.

 

Det siger Pernille Søndergaard, der er formand for Gribskov Byråds Udvikling, By og Land-Udvalg, i en kommentar til det nye projekt fra BorgenHus:

1/1

30. juni 2020

BRÆNDER FOR OMRÅDET

Jeg er meget glad for, at BorgenHus er køber. Det har været tydeligt i hele processen, at her var en køber, der brænder for området og har nogle rigtig spændende planer. Jeg er sikker på, at det bliver et virkelig godt område at bo i.

 

Det siger erhvervsmægler Helle Andersen, Colliers, der fik opgaven med salget af arealerne i efteråret og det er sket efter en budrunde.

1/1

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com