Anders Kofod lægger op til brainstorm for fremtiden i Græsted.

Anders Kofod lægger op til brainstorm for fremtiden i Græsted.

1/2

Græsted: Borgerne i kamp for sundhedshus

26. januar 2019

Græsted-borgerne er klar til kamp for, at Gribskov Kommunes kommende sundhedshus placeres i Græsted. Efter idémøde sættes et gruppearbejde i gang om dette og flere andre temaer. 

Græsted Borgerforening har taget fat på anden runde af Græsted-udviklingen - efter den omfattende områdefornyelse, der har præget byen i 5-6 år. I en brainstorm, blev flere gode forslag og ideer luftet af omkring 60 borgere.

Vi vil nu følge op, på de emner og grupper som blev etableret i løbet af aftenen, med henblik på den videre proces i at realisere ideerne, fastslår Anders Kofod, der er formand for Græsted Borgerforening.

Det er vigtigt, at vi er hurtigt ude med udspil omkring placering af sundhedshus. Ganske vist fik Græsted løfter fra næsten alle politiske partier op til valgt om, at huset skal placeres i Græsted. Men vi hører også, at der allerede er en dagsorden om, at sundhedshuset skal bane vej for rådhusbyggeri i Helsinge i et samlet kompleks, tilføjer formanden.

Ud over sundhedshuset bliver der sat fokus på boligmangel i byen, ny byudvikling, ungdomscafé og værested. Søborg Sø og en naturlaugforening optager også borgerne.

Der var inspiration udefra på idémødet.  Den lokale EDC-mægler, Kenneth Kjær Nielsen  som kunne fortælle lidt om, hvad personer udefra kigger efter, når de leder efter hus i Græsted. Han fremhævede blandt andet: billige huspriser, gode daginstitutioner og skolefaciliteter, nem også kort vej til arbejde.

 

Konsulent Marie Louise Widding fra firmaet SeTilSiden fortalte om hvordan de gør andre steder og gav inspiration til sociale arrangementer.

Hun deltog også i opsætningen af gruppearbejdet.

Læs også: Sundhedshus med vand og wellness