1/1

Gribskov: Har indtaget Bornholm og Domen

22. august 2019

Gribskov politikere og embedsmænd har torsdag aften kunnet sætte sig til bords på Café Sommer i Sandvig til middag, og Gribskov-holdet på 33 skal også fordøje et daglangt program med fokus på den bornholmske madkultur og turismetilbud. Blandt målene på studieturen var 'Domen', øen moderne forsamlingshus, der er så velkendt fra folkemøderene. Fredag venter tre timer med status på budgetarbejde og politiske drøftelser.

Gribskov Byråd har valgt at have et særligt fokus på Børnholm. Siden foråret 2018 har Georg Julin, der er involveret i Oplevelsesnetværk Bornholm, således fem-seks været føjet ind til Gribskov fra Svaneke for at holde det samme foredrag om Bornholm og øens status for madkultur og turisme for Gribskov Byråd og forskellige netværksmøder. Julin er blandt også kendt som pensioneret radio-morgennisse.

Det har gødet jorden for, at årets budgetseminar blev placeret på Bornholm. 

Her har torsdagens program budt på flere indslag:

Gribskov-gruppen besøgte torsdag Gaarden, der er Bornholms Madkulturhus i Gudhjem, hvor madkulturen udvikler sig gennem smag, leg og produktion hen mod et mere frugtbart bornholmsk  fødevareunivers.

 

Alle fødevare-​aktører på Bornholm inviteres ind i denne ramme med hver deres behov, idéer og          aktiviteter. Gaarden medvirker til at forme en bæredygtig erhvervsudvikling i samspillet mellem borgere, turisme-​ og fødevareerhverv.

 

Der blev præsenteret oplæg og holdt dialog ved Mikkel Bach-Jensen, daglig leder og sekretariatschef for Foreningen Gourmet Bornholm.

Gårdbutik og pølsemageri

Gribskov minder over lange strækninger om Bornholm, og det kunne delegationen forvisse sig om ved besøg på Hallegård Gårdbutik og økologiske slagteri, der er en del af Gourmet Bornholm. Indehaveren, Jørgen Toft Christensen, regnes af bornholmerne for at være Danmarks måske bedste  pølsemager. Han klarer sig uden nitrit, farve-​ og tilsætningsstoffer.

 

Hallegård er særlig kendt for sine  spegepølser. Alt laves i hånden, på traditionel vis og dyrene slagtes på eget slagteri.

Bornholms fællesskaber

Domen i Allinge blev bygget til Folkemødet  i 2012 og er nærmest et symbol på det enorme arrangement.

 

Idrætsinspektør Carsten Clemmensen præsentere Domen som optakt til dialog med Pernille Kofod Lydolph, der er administrerende direktør i Destination Bornholm.

Destination Bornholm er det bornholmske turisterhvervs udviklings- og markedsførings-organisation. De arbejder helhedsorienteret og på at markedsføre Bornholm med én stemme.

 

​Fokus på tilflytning

Gribskov Kommune satser stærkt på tilflytning, og her kunne hentes inspiration hos Rune Holm, der er  tilflytterkonsulent i Businesscenter Bornholm.

Læs også: Mørke budget-skyer med til Solskinsøen