GENÅBNING

Gribskov tidligst klar 20. april

Gribskov Kommune sigter mod genåbning fra mandag 20. april. Statsministeren bebudede mandag aften, at Danmark gradvist skulle genåbne, og at 98 kommuner onsdag efter påske, skulle gøre sig klar til at modtage børn i dagtilbud og børn op til og med 5. klasse i skolerne. 

Borgmester Anders Gerner Frost slår fast, at han er optaget af, at børn, forældre og medarbejdere er trygge ved at sende deres børn afsted.

I en fælles udmelding forholder borgmester borgmesteren sig til genåbningsplanen sammen med viceborgmester - og medlem af Folketinget - Kim Valentin, der udtrykker skepsis overfor den strategi Regeringen og myndighederne har valgt:

Det er grundlæggende positivt for vores samfund, at Danmark lukkes langsomt op igen samtidig med det meste af resten af verden, men med min viden om den virkelighed som kommunerne står overfor lige nu, er jeg dybt bekymret. Regeringen lægger nu ansvaret ud på vores medarbejdere i kommunerne, der skal stå helt i front med alle de åbne spørgsmål, der er om Covid-19. Jeg er også meget usikker på det rigtige i at sende små børn som det første ud i samfundet igen. Man skulle nok have taget kommunerne og KL med på råd her, mener Kim Valentin.

 

Skal have skabt tryghed

Borgmester i Gribskov, Anders Gerner Frost er også bekymret:

Jeg har netop aftalt med vores direktion, at vi arbejder efter en plan, hvor vi tidligst genåbner mandag 20. april, da vi er optaget af, at børn, forældre og medarbejdere er trygge ved at sende deres børn afsted. Konkret skal vi sikre værnemidler og tilrettelægge de store fysiske ændringer i både dagtilbud og skoler. Derudover har vi en stor gruppe medarbejdere fra blandt andet skoler og dagtilbud, som i øjeblikket er en del af vores nødberedskab i hjemmeplejen, en hjemmepleje som vi altså fortsat prioriterer. Det betyder, der skal ske en omrokering for at få puslespillet til at gå op.

 

Jeg hilser grundlæggende en genåbning velkommen, men det virker paradoksalt, at man ikke må gå til frisør eller fodterapeut, men gerne må sende sit 2-årige barn i vuggestue. Jeg tror, det er vigtigt, at Regeringen begynder at indrage folketinget og kommunerne mere i den kommende proces, så vi sikrer os, at strategien er forstået og accepteret af alle. Vi skal stå sammen lige præcis nu, så vi sikkert kan åbne samfundet så hurtigt som muligt, siger Kim Valentin. 

 

Kæmpe opgave for kommunen

Anders Gerner Frost understreger, at Gribskov Kommune vil gøre alt for at løse opgaven, men udtaler:

Det bliver en kæmpe opgave for de danske kommuner, men vores dygtige medarbejdere vil gøre alt for, at sikre den bedste løsning for genåbningen af dagtilbud og skoler. Vi vil politisk behandle en samlet handlingsplan på et fælles ekstraordinært møde i Økonomiudvalget og Børne-, Idræt- og Familieudvalget på tirsdag. Her bliver indstillingen, at vi sigter mod at være klar til genåbning mandag 20. april.