1/3

Græsted: Halloween-tog kører til Gilleleje

24. oktober 2019

Både den gamle station i Græsted og den gamle spøgelsesgård 'Fredbogaard' bliver lørdag 26. oktober omdannet til det mest uhyggelige sted i Græsted, og det gamle Veterantog er klar til endnu en uhyggelig tur ud i det mørke landskab, og turen går til Gilleleje Station - første gang kl. 16.00.

Det uhyggelige Halloween-tog kører dermed traditionen tro atter i år mellem Græsted og Gilleleje. Det gamle diesellokomotiv bliver spændt for vognene, og så går det ellers ud i aften- og nattemørket. Nyd turen gennem mørket i de dunkle kupeer men pas på, måske står der nogle rigtigt uhyggelige gæster på undervejs.

Børn i udklædning kører gratis, og ellers koster billetter 50 kroner Der køres fra Græsted henholdvis kl. 16.00, kl. 17.00, kl. 18.00, kl. 19.00 og kl. 20.00. Der er afgang fra Gilleleje Statioen mod Græsted kl. 16.20, kl. 17.20, kl. 18.20, kl. 19.20 og kl. 20.20.

 

Når toget er retur i Græsted, køres toget direkte op til spøgelsesgården Fredbogaard, hvor togets personale følger passagerne helt hen til porten.

Aktivitet på spøgelsesgården

På den gamle spøgelsesgård sælges der kaffe/te og kager i laden samt pølser og sandwich, og børn og barnlige sjæle mulighed for at købe et græskar, som man så kan skære sit helt eget ansigt i. Der vil være hjælp til det praktiske fra Veterantræfforeningens kaffedamer, som i dagens anledning er klædt som dengang oldemor og oldefar var børn.

Men, pas godt på, advarer arrangørerne. Der går nemlig historier om uhyggelige væsener som gemmer sig på gården, og måske kommer de frem når mørket sænker sig.

Alle der køber et græskar deltager i lodtrækningerne om fine præmier.

 

Tag varmt tøj på, da hverken togvogne eller gården er opvarmet. Gæsterne er selvfølgelig også velkomne til at stå af på den gamle station. Stationen vil være åbent i dagens anledning, og der er mulighed for at gå rundt i remisen og se på de vogne, som Veterantoget har under reparation.

Der er fri entré til Fredbogaard og stationen som begge er åben fra kl. 16.00.