1/1

Konkurs: Helsinge-byggeri ikke med i opkøb

24. februar 2020

Dagens store nyhed i byggebranchen er, at ejerne bag LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S køber Herlev-entreprenøren B. Nygaard Sørensen A/S, som i januar kom under konkursbehandling. BNS  fortsætter med flere aktiviteter og medarbejdere under navnet BNS, men byggeriet af de 113 boliger i Helsinge er ikke omfattet af overtagelsen. Dermed fortsættes arbejde med at finde ny entreprenør til at gøre byggeriet færdigt, og og en løsning på det ventes om ganske koret tid, oplyser Boligkontoret Danmark.

Det havde naturligvis været ideelt, hvis vores byggeri havde været med i den aftale de nye ejere har truffet med kurator i konkursboet, men det har ikke være en udvej. Derfor er vores bestræbelser stadig indenfor kort tid at få en løsning på færdiggørelsen af byggeriet, siger administrerende direktør Michael Demsitz, Boligkontoret Danmark.

Køberne af BNS er i samme personkreds, som i sin tid overtog Pihl & Søn A/S, der blev ramt af konkurs i forbindelse med byggeriet i Helsinge af Nordstjerneskolen og Gribskov Svømmehal.

Vi arbejder hele tiden for at styrke vores markedsposition. Da vi hørte om økonomiske vanskeligheder i B. Nygaard Sørensen, gik vi straks i gang med at undersøge, om der var noget, vi kunne gøre. De har alle dage været en god entreprenørforretning, der har stærke kompetencer inden for renovering og hoved- og totalentreprisemarkedet, som nu bliver endnu et forretningsben hos os, siger Jesper Koefoed, der er bestyrelsesformand i Pihl & Søn A/S og LM Byg A/S. 

- Min familie og BNS har kendt hinanden, konkurreret og arbejdet sammen gennem mange år, hvorfor dette også føles som det helt rigtige. Jeg er sikker på, ligesom da vi genrejste Pihl & Søn i 2016, at det fremtidige potentiale for BNS i vores familie af byggevirksomheder er enormt, supplerer Carsten Mindegaard. 


I første omgang er der tale om en overtagelse af alle immaterielle rettigheder og nogle af de igangværende byggeprojekter, ligesom der er ansat flere af de tidligere medarbejdere. Det gælder blandt andre BNS-direktør Mikkel Baastrup, der sammen med Hans Anker Nielsen, adm. direktør i LM Byg, fortsætter i spidsen for BNS.

Læs også: I mål med 113 boliger i år