Modelklubben-Gadekæret-11_edited.jpg

19. august 2019

Det er på høje tid, at byen bliver taget med på råd, før vi lægger flere brikker til puslespillet, der skal blive til fremtidens bymidte i Helsinge. Det mener Jesper Behrensdorff, C, der tilføjer, at han ikke kan se for sig, at der træffes beslutning om bibliotek og kultur i Tinghuset, før den samlede virkning af trafik, parkering og betydning for handels- og kulturlivet er belyst.

Behrensdorff er forundret over, at formand i Udvikling, By og Land-Udvalget, Pernille Søndergaard og det øvrige formandskab ikke forlængst har fået lagt rammerne for den 'samskabelses-proces', der blev besluttet i foråret, om udvikling i byen, så handels- og kulturlivet involveres.

En mere grundig analyse af, hvordan administrationen kan samles i Helsinge, er også på hans ønskeliste. Flytning af de administrative medarbejdere i Gillelejehuset, til  Skolegade 43 i Helsinge, der kan frigøres ved rokaden af biblioteket og kulturhuset, betyder at der fortsat vil være tre matrikler i brug til administration, inklusive det nuværende rådhus og jobcenter på Bymosevej, hvor kommunen ligger med et lejemål.

Det handler jo om, hvor meget rokaden fra Skolegade til Tinghuset vil komme til at koste og omlægning af trafikken ved Tinghuset - målt i forhold til, hvordan det hele kan samles på én matrikel. Det kan være med udvidelse af det nuværende rådhus, bedømmer Jesper Behrensdorff.